onsdag 24 oktober 2018


Anden i Ändetiden 80,
I Noa profetia finns ingen uppryckelse men väl andeutgjutelse


Det finns många som idag pratar om uppryckandet, att alla troende skulle plötsligt försvinna med Jesus. Men här i berättelsen om Noa ser vi inget sådant. Alla djur är hela tiden i Arken, alltså Kristi Kyrka på Jorden, och går snyggt och ordnat ut på marken. Alltså ut till det som är Israel.

Men i olika omgångar släpper Noa in luft, frisk vind, Ande i Arken. Något som i stället pekar på den Ande utgjutelse som vi haft under 1900 talet och framåt.

Är det alltså Andeutgjutelsen som är Uppryckandet. Ett Andligt uppryckande.

1 mos 8:6 Och efter 40 dagar öppnade Noa arkens fönster, som han gjort.
1 mos 8:7 Och han sände ut korpen och denne flög ut och var borta tills vattnet hade torkat bort från marken.
1 mos 8:8 Och han släppte ut från sig duvan för att se när vattnet skulle torka från markens yta.
1 mos 8:9 Och duvan fann inget ställe för vila, till att böja sin fot, och hon återvände till honom, till arken, för det var vatten på hela markens yta och han räckte ut sin hand och tog henne och han förde henna till sig i arken.
1 mos 8:10 Och han väntade ytterligare 7 dagar därefter och skickade sedan åter duvan från arken.
1 mos 8:11 Och duvan kom till honom på kvällen efter en tid och hade ett färskt oliv löv i näbben och Noa förstod då att vattnet hade torkat på jorden.
1 mos 8:12 Och han väntade ytterligare 7 [komplett] dagar [säsonger, tider], och han sände ut duvan [han Jona], och den [han] återvände [retirerade] inte till honom mera. 
1 mos 8:13 Och på det 601:a året i 1:a månaden, den 1:a, var det torrt [tomt, öde] från vatten [de vem som helst] på den fasta grunden [i landet, på jorden, på marken] och Noa tog bort taket [väderskyddet] på arken [lådan], och såg efter, och se markens [landets, jordens, mänsklighetens, den kvinnliga människan] yta [ansikte] var torr [tomt, öde].
1 mos 8:14 Och i 2:a månaden [det nya, nyårsfesten] på 27:e dagen [tiden, säsongen] i månaden [det nya, nyårsfesten] var den fasta grunden [landet, jorden, marken] torr.
1 mos 8:15 Och Gud talade till Noa, han sade till honom:
1 mos 8:16 Gå ut [För ut, Frambringa] från arken [lådan] du och din hustru [kvinna] och dina söner och dina söners hustrur [kvinnor] med dig.
1 mos 8:17 Alla djur som är med dig, alla varelser bland fåglarna och bland boskapsdjuren och bland alla landdjur som rör sig på marken, låt dem gå ut med dig och överflöda jorden och föröka sig och bli många på jorden.
1 mos 8:18 Och Noa gick ut och hans söner och hans hustru [kvinna] och hans söners hustrur [kvinnor] med honom.
1 mos 8:19 Alla varelser [levande, djur], alla landdjur [kräldjur, de svärmande] och alla fåglar [det strålande], alla som rör sig på den fasta grunden [jorden, landet, marken], efter sina släkten [folkslag, familjer], gick ut ur arken [lådan, bröstet].



Vi ser Anden första gången i vers 6 där Noa öppnar Arkens fönster, alltså den första försiktiga Ande utgjutelsen. Den som motsvarar när Pingströrelsen bildades.

Och i vers 13 tar Noa av taket och nu genomströmmas hela Arken av Guds vin, Guds Ande. Och det var det som händer 1967 och framåt när Anden föll i hela Kristi Kyrka.

Och slutligen har vi det tredje steget i vers 16 när Noa får order om att gå ut, med alla människor och alla djur. Det är den totala Ande utgjutelsen som vi har framför oss, när allt ska bli uppfyllda av Guds Ande.

Och det här när Noa går ut det är alltså när Jesus kommer tillbaka. Då ska alltså Anden uppfylla hela Jorden. Alla ska involveras. Det blir totalt.

Men som vi skrev något fysiskt uppryckande ser vi inte här alla djuren och alla människor är kvar i Arken tills de går ut och de går ut, de flyger inte upp och ner på marken som de som förfäktar uppryckandet hävdar. De säger ju att vi först ska ryckas upp och sedan komma tillbaka ner till marken.

Det är intressant att läsa sådana här totala profetior som visar hela bilden. Till skillnad mot de som förfäktar uppryckandet och som tar ett bibelord här och ett annat där och sätter ihop dem till sina åsikter.

Men åter igen. Det är Gud som vet bäst, så man ska vara ödmjuk när man talar om de här frågorna, och oberoende hur Gud gör det så får alla som är frälsta i Jesu namn vara med. Det är en tröst också för oss som har svårt att tro på det här med uppryckandet. Blir det ett sådan så får också vi vara med. För det står ingen stans att man måste tro på uppryckandet för att få vara med.

Och det är ju också så att Ande utgjutelse är också en form av Uppryckande där vi i Andlig bemärkelse får komma upp till Gud och vara med honom i Anden.

Jesus tar alltid hand om de sina och det är en tröst för oss som förlitar oss på honom.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar