måndag 16 november 2020

Frälsningen 11, Jesus gör allt nytt

 

Frälsningen 11,
Jesus gör allt nytt


 
När man tar emot Jesus, blir frälst, blir man en ny skapelse i Jesus. Det gamla är slut. Det är en total förvandling att ta emot Jesus.
 
Och det som gäller individen och hans frälsning gäller också när hela världen blir frälst till slut. Det blir en totalt annorlunda värld med Jesus i centrum.
 
Upp 21:4. Och Gud skall utplåna varje tår från deras ögon, och döden skall inte vara mera eller sorg eller gråt eller plåga [möda] skall vara mer, för det som varit är borta.
Upp 21:5. Och han som sitter på tronen säger: Se jag gör allting nytt [fräscht, friskt, kvalitativt nytt]. Och han säger till mig: Skriv att dessa ord är sanna och tillförlitliga.
 
Jesus beskriver det här som att födas på nytt och vi kan läsa det i Joh 3.
 
Joh 3:3. Jesus svarar och säger till honom: Sant ja helt visst [Amen amen] säger jag dig, om man inte blir född på nytt [ovanifrån], kan man inte se Guds rike.
 
Det är ett intressant konstaterande och det är mång som upplevt det här. Att innan de tog emot Jesus så förstod det inte vad det var för fantastiskt med tron på Jesus. Men när de väl tagit emot Jesus, ja då stod det klart för dem. Då fick de en helt annan syn på de här sakerna.
 
Man måste ta emot Jesus och då öppnar sig en helt annan värld och det är då allt blir som nytt och man får evigt liv.
 
Karl Håkan

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar