söndag 29 november 2020

Frälsningen 24, Vi möter åter 12 talet

 

Frälsningen 24,
Vi möter åter 12 talet
 
12
 
När vi ser på stadens mått så möter vi åter 12 talet. Vi minns att det fanns 12 portar, och det fanns 12 fundament, representerande de 12 stammarna och de 12 lärjungarna till Jesus.
 
Alltså både Gamla och Nya förbundet var med i staden och här möter vi det igen. De mått som staden har innehåller 12.
 
Upp 21:16. Och staden är gjord i en fyrkant och längden är lika som bredden, och han mäter staden med mätstången till 12 000 stadier [c:a 230 mil]. Dess längd och bredd och höjd är lika.
Upp 21:17. Och han mäter dess mur, 144 alnar [c:a 72 m] i en människas mått, som är lika med en ängels [sändebuds].
 
Och speciellt möter vi det i vers 17 där vi har 144. Det är ju 12 gånger 12, Och man frågar sig varför är det just de här måtten. Jo naturligtvis för att det är symboliskt. Hela den här beskrivningen är ju en symboliks beskrivning för att på något viss försöka att återge vad som finns i frälsningen.
 
Och här blir vi alltså åter påminda om att frälsningen innehåller både Lagen och Nåden. Och som vi beskrev tidigare så är det Gud som lägger lagen i våra hjärtan när vi kommer till honom. Det blir en glädje att följa Guds lag och det är ingen död lag, som kunskapens träd hade, utan det är en levande lag där Gud lär oss i livet. Det man också kallar helgelse.
 
Gud är med oss och hans börda är inte tung, utan det bärok vi får av honom hjälper oss i vårt liv.
 
Karl Håkan
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar