torsdag 5 november 2020

Jesu seger 0, Totalsummering

 

Jesu seger 0,
Totalsummering
 


Här i Upp 19 och 20 får vi se hur Jesu seger kommer att gå till. Många ser hela det här avsnittet fram till 1000 års riket som en händelse, men i själva verket är det flera händelser och ser man till hela det avsnitt som vi nu tittar på så kan man indela det i några delar:
 
Beskrivning av Jesus
Vredestiden och Jesu makt
Ande utgjutelse och Andens verkan
Jesu egentliga seger
1000 år riket
Satans försök att åter ta makten och förinta Israel och Jesu slutliga seger
Domen och Livets bok
 
Vredestiden är något som vi har just nu. Och ännu har vi inte kommit ur det utan förmodligen blir det värre innan det blir bättre. Och just nu ser vi hur både Globalismen[KHS1]  och Socialismen med sin International breder ut sig och försöker ta över världen som ett nytt Vilddjuret i vår tid. Samtidigt som Islam, alltså den Falske Profeten också försöker med samma sak. Vi får se hur det hela går vidare.
 
Men ett vet vi och det är att Jesus kommer att segra och när segern kommer så ska det ske genom den Helige Ande. Det talas i Bibeln om fåglar och de är symboler för Andar och alltså här den Helige Ande från Jesus. Och segern kommer inte att ske utan motstånd, Vi får läsa att också ondskan ställer upp sina trupper.
 
Men Jesus kommer att besegra både Vilddjuret, alltså Globalismen och Socialismen och Den Falske Profeten, alltså Islam. Och han kommer att fängsla Satan.
 
Sedan kommer 1000 års riket. En tid när de som tror på Jesus ska styra tillsammans med Jesus. Sabbaten alltså att vara ledig var 7:e dag är just en profetia på 1000 års riket.
 
Man Satan kommer att släppas fri och ännu en gång försöka att besegra Israel. Men Gud kommer att stoppa honom och de människor som han förfört och 
Satan kommer slutligen att kastas i Eldssjön, där Vilddjuret och Den Falske Profeten redan ligger. Och därmed är vi för alltid av med alla tre.
 
Slutligen kommer Domen, när de som har tagit emot Jesus kommer att slippa straffet som för övriga kommer att bli Eldssjön.
 
Så vi kan konstatera att när vi tittar på helheten så är Upp 19:11 – 20:15 ett skeende över längre tid. Och det ingår flera olika händelser men Resultatet är alltså Jesu totala seger.
 
 
Jesu seger 41, Summering 1, Beskrivning av Jesus
 
Jesu slutliga seger kan vi läsa om i Upp 19 och Upp 20. Genomgången här består av olika delar och beskriver hela det skeende som äger rum i samband med Jesu kommande, Något som har pågått nu under de senaste åren. Det hela är alltså ett skeende över tid, och vi är just nu någon stans i de inledande delarna.
 
Bibelordet här börjar med att beskriva Jesus, Och sedan kommer ett avsnitt om Vredens tid. Därefter får vi se att det är den Helige Ande som ska utföra själva segern.
 
Alla de tre andar som vi mötte i Upp 16:13 alltså Draken (Ormen), Vilddjuret och den Falske profeten. Alla dessa tre kommer Jesus att besegra i Upp 19 - 20 och de kastas i Eldssjön, eller som med Ormen alltså Satan, sätts i fängelse.
 
Vi får också läsa om 1000 års riket och vi sätter det ihop mede andra Bibelställen så att vi ser hur det kommer in. Och efter 1000 års riket kommer Satan fri och gör ännu ett försök att besegra Israel men han kastas då också i Eldssjön. Slutligen får vi möte Domen där alla som tagit emot Jesus slipper straff.
 
Men här ska vi nu börja med första delen. Alltså vem Jesus är och hur han är vår frälsare som dött för oss. Och han kommer att döma med rättfärdighet.
 
https://minjesus.blogspot.com/2020/10/jesu-seger-41-summering-1-beskrivning.html
 
Jesu seger 42, Summering 2, Vredens tid
 
Efter det vi fått se Jesus här i Upp 19 och vem han är så möter vi Vredens tid. Det är den vi också kan se i Vredes skålarna i Upp 16.
 
En annan sak som vi möter här är järnstaven som slår på vårt samhälle som man krossar ler. Det är en bild som vi också möter i Brevet till Tyatira, som är en profetia på Islam. Och idag ser vi just hur Jesus använder Islam för att slå på västvärlden som är totalt försvarslös mot den.
 
Men genom hela den här tiden som vi ser idag och som kännetecknas av hur ondskan breder ut sig. Ska vi också veta att Jesus har makten och bakom det som sker ligger Guds plan. Det är slutligen Jesus som ska segra.
 
https://minjesus.blogspot.com/2020/10/jesu-seger-42-summering-2-vredens-tid.html
 
Jesu seger 43, Summering 3, Själva segern
 
Efter Vreden kommer Jesu seger. Och det som är lite förvånande och alltså intressant är att det är genom Anden, Den Helige Ande, Jesu Ande som segern ska komma.
 
I Bibeln beskrivs det som att en Ängel i Solen ropar på Fåglarna. Fåglarna är symboler på Anden. Och det är alltså Jesu Ande som ska komma här på slutet och göra att Jesus segrar.
 
Men vi ser hur också ondskans sida går till motangrepp och det är just det vi ser nu, och som också beskrivs i Upp 16, där vi möter de tre onda Andar som Jesus besegrar. Och det är Satan i form av Ormen och Draken. Vidare är det Vilddjuret och också Den Falske profeten.
 
Det är precis det här vi kan se idag när i ser Globalisterna ihop med Socialisterna, alltså Vilddjuret. Och även Islam, alltså Den Falske Profeten som försöker ta över världen för att slutligen kunna förinta Israel och oss Kristna.
 
Och det här sker samtidigt som vi kan se hur Satan, alltså Ormen och Draken tagit över mycket av våra församlingar och framförallt hela den Kristna västvärlden som han gjorts ateistisk och fyllt med Socialism.
 
Men alla de här tre, Satan, Vilddjuret och den Falske Profeten, kommer alltså Jesus att besegra på sin segers dag. Och det är nu mycket snart. Det är det vi väntar på.
 
https://minjesus.blogspot.com/2020/10/jesu-seger-42-summering-2-vredens-tid.html
 
Jesu seger 44, Summering 4, Tusenårsriket
 
När Jesus har segrat kommer 1000 års riket. Det är 1000 år under vilka de som regerar ska göra det ihop med Jesus.
 
Många undrar vad det här med 1000 år riket egentligen är, man tycker sig se det bara på ett ställe i Bibeln. Men vi möter det i själva verket redan i 1 Mos 2. När Gud har skapat världen 6 dagar vilar han sig på den 7:e och det är just en profetia på 1000 års riket. Vi befinner oss nu på slutet av Guds skapelse av människan till sin avbild vilken ägt rum de senaste 6000 åren. Och när det är klart kommer alltså det 7:e årtusendet, Tusenårsriket.
 
Man kan också se hur Laodicea som ju är den sista av Församlingarna i Uppenbarelseboken, leder hän till 1000 års riket. Man kan läsa i slutet av brevet att de som vinner seger ska få sitta med Jesus på hans tron. Allts just det som de som ska regera under 1000 års riket ska göra.
 
Även Hes 39 leder hän till 1000 års riket och pekar på att Israel ska ha sitt land och leva i fred under hela 1000 års riket, ja inte bara det utan i all Evighet.
 
Man kan också läsa Ps 2 som talar om vår tid och vad som ska följa och konstatera att den avsluts med att det är Jesus och hans ord man ska följa och då är vi alltså också där inne i 1000 års riket.
 
Så sammanfattningsvis finns det flera ställen i Bibeln som talar om 1000 års riket och det som ska komma då. Där människor ska styra världen ledda av Jesus och hans vilja.
 
https://minjesus.blogspot.com/2020/11/jesu-seger-44-summering-4-tusenarsriket.html
 
Jesu seger 45, Summering 5, Satans sista försök att utplåna Israel
 
Efter 1000 års riket, när det alltså gått 1000 år, då kommer Satan ut ur fängelset. Han kommer att släppas ut. Varför då, ja det får vi inte veta. Men det kommer att bli så för Jesus har sagt det här i Upp 20:7.
 
Och vad kommer Satan att göra. Jo han kommer åter igen att försöka utplåna Israel. Han kommer att förföra folk så att de åter vill förinta Judarna och Israel och han kommer att få dem att gå mot Jerusalem.
 
Och det som också är konstigt här är att namnen Gog och Magog står här. De vi sa motsvarade Islam och de som stödda Islams hat av israel, Alltså idag Socialisterna. Man de har ju förintats i sjön som brinner med Svavel.  Kommer de att återuppstå, eller kommer andra grupper att ta upp samma kamp. De som lever då får se.
 
Men Gud kommer att stoppa folken som går mot Israel. Atombomber kommer förmodligen att användas här i det här kriget och utplåna Satans här. Och Satan själv kommer att kastas i sjön som brinner med Svavel, dit Vilddjuret och den Falske profeten redan kastades före 1000 års riket.
 
Nu är Guds seger total. Och nästa steg är Domen. Och den kommer i nästa summering.
 
Det finns en tanke som man hört ibland och det är att eftersom Gog och Magog nämns här och det är samma som i Hes 38 och 39 så skulle vi alltså redan nu vara i tiden efter 1000 års riket och det här Satans angrepp på Israel som vi läser Upp 20.
 
Men den tanken kullkastas av att Profetian i Hes 38 och 39 stämmer mycket bra med det vi ser just nu med t ex Hamonogog, en plats öster om havet i Hes 39:11 som är just Harmagedon som vi möter i den 6:e vredesskålen. Och att vi ännu inte varit i 1000 års riket utan står på tröskeln till det nu
 
Så vad jag kan förstå så är det här Satans angrepp på Israel efter 1000 år riket ett nytt angrepp och med snarlika grupperingar till det vi har idag. Och det är just Satans sista försök innan han totalt mister sin makt för alltid.
 
https://minjesus.blogspot.com/2020/11/jesu-seger-45-summering-5-satans-sista.html
 
Jesu seger 46, Summering 6, Domen
 
När allt är klart kommer Domen. Gud är intresserad av hur vi alla förvaltar vårt liv och han kommer att granska det. Ja han granskar oss faktiskt redan nu. Gud vet allt om oss och alla har vi gjort misstag, och Gud vet om det. Ja han vet allt.
 
Och vi kan läsa Jesu ord att vi redan nu är dömda om vi inte tror på Honom.
 
Och det är Jesu försoning som gäller. Allt det vi har gjort som är fel det är under Jesu blod när man lagt sitt liv i hans hand. Och därför är det viktigt att vi gjort upp vår sak med Jesus, så att vi slipper att hamna i Eldssjön som egentligen är avsett för djävulen.
 
 https://minjesus.blogspot.com/2020/11/jesu-seger-46-summering-6-domen.html

Karl Håkan
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar