onsdag 18 november 2020

Frälsningen 13, När vi kommer hit är Gud klar

 

Frälsningen 13,
När vi kommer hit är Gud klar
 

När vi kommer hit i Bibeln så är Frälsningen klar, Gud är färdige med sin frälsning av världen.
 
Vi kan läsa om Guds Andliga skapelse i 1 Mos 1 – 2:3 och vi är alltså här inne på den 7 :e dagen när Guds skaparverk av den Frälsta människan är klart.
 
Upp 21:6. Och han säger: Det är gjort [har blivit till, har fötts]. Jag är Alfa och Omega, början och slutet [resultatet]. Åt den som törstar skall jag ge från källan med livets vatten, fritt [gratis].
 
Gud har skapat människan till sin avbild. Till sitt blod. Människan är en del av Gud. Bröllopet har ägt rum och här i de här två kapitlen Upp 21 och 22 ser vi vad det blev när Gud vilja blev genomförd.
 
Här kan vi läsa att när Gud skapade människan skulle vara som Gud var, Han ville ha oss lika honom. Och det är alltså det han åstadkommit här i Upp 21 och 22. Vi är framme.
 
Här har vi 1 Mos 1:26 Både i den vanliga översättningen och i en Alternativ översättning. Och där ser vi just hur Guds skapelse var en människa som var lik honom själv, Ja som blev det genom hans blod. Alltså genom Jesu blod. Det är frälsningen.
 
1 Mos 1:26 <Trad:> Och Gud sade: Vi skall göra människan [Adam] till vår likhet som en av oss [som vårt blod], och de skall regera över havets fiskar och över himmelens fåglar och boskapsdjuren och över hela jorden och över alla krälande kräldjur [landdjur, smådjur] på jorden.
| <Alt:> Och Gud sade: Vi skall göra Adam [människan, den blodröde] som vår försoning genom vårt blod och de skall regera över det rytande och växande och i det väldiga namnets strålglans och i överflöd och på hela den fasta grunden och över allt sprudlande entusiastiskt liv på den fasta grunden.
 
Och när Gud var färdig med det här så vilade sig Gud och det kan vi läsa om i 1 Mos 2:1 – 3. Och även här tar vi med både den traditionella översättningen och den Alternativa.
 
1 Mos 2:1 <Trad:> Och himmelen och jorden och hela dess skara var färdig.
| <Alt:> Och det väldiga namnet och den fasta grunden och hela dess mängd var fullkomlig [en helhet, färdigt].
1 Mos 2:2 <Trad:> Och Gud var färdig på den 7:e dagen med sitt verk, som han hade gjort och han vilade sig på den 7:e dagen från sitt arbete som han hade gjort.
| <Alt:> Och Gud var färdig i den 7:e perioden med sitt verk, som han hade gjort och han har omvänt dem [du må komma till ro] på den 7:e dagen, som ett resultat av sitt arbete, som han gjort.
1 Mos 2:3 <Trad:> Och Gud välsignade den 7:e dagen och han helgade den för på den vilade han från allt sitt verk, skapandet som han hade gjort.
| <Alt:> Och Gud hyllade den 7:e perioden och han renade den, för på den hade du vänt om från allt arbete, ledd av uppenbarelsen, Guds tänkande.
 
Och det är för att påminna oss om det här som vi varje vecka har ledigt var 7:e dag, Det ska alltså talar om för oss att en dag kommer Gud att vara färdig med sin Andliga skapelse och vi har en tillvaro som fungerar och är som Gud vill ha det.
 
Karl Håkan
 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar