tisdag 17 november 2020

Frälsningen 12, Jesus står för sanningen

 

Frälsningen 12,
Jesus står för sanningen


 
Jesu ord är sanna och tillförlitliga, så är det alltid. Jesus ljuger inte utan han är sanningen.
 
Och speciellt då det som vi läst här om frälsningen och det som ska komma en gång, är alltså tillförlitligt. Jesus gör allt nytt, han föder oss och hela världen, på nytt in i sin frälsning. Och det kan vara bra att veta i en värld som tycks gå åt direkt motsatt håll just nu.
 
Upp 21:5. Och han som sitter på tronen säger: Se jag gör allting nytt [fräscht, friskt, kvalitativt nytt]. Och han säger till mig: Skriv att dessa ord är sanna och tillförlitliga.
 
Att Jesus är sanningen kan vi också möte i Upp 19:11. Där Jesus beskrivs när han kommer för att slutföra sitt uppdrag att frälsa världen. Han som kommer är just sann och trovärdig.


Upp 19:11. Och jag ser himlen öppnad och se en vit [strålande] häst och han som sitter på den kallas trovärdig och sann, och han dömer i, och strider för, rättfärdighet.
 
Jesus är annorlunda än ondskans furste djävulen, för han står för lögn. Det är med lögn som han förför människor. Men Jesus kommer alltså med den trovärdiga sanningen. Och han kommer att segra. Och det är trovärdigt och sant.
 
Och det är alltså den framtid vi ska ha. En framtid i sanningen. Då vi kan lita på varandra, och där Jesus är vår domare som vet allt. Men som också har försonat våra fel och brister, när vi kommer till honom.
 
Karl Håkan
 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar