fredag 20 november 2020

Frälsningen 15, Vi är alla Guds söner

 

Frälsningen 15,
Vi är alla Guds söner


 
Det är ett stort ord, men vi är alla Guds söner. Många tror att det är att ta i att säga att man är Guds son, det var ju Jesus som var det. Men säger man i stället; Vi är Guds Barn. Då tycker alla att det är OK. Men det är ju samma sak,
 
Och att det här inte fråntar Jesus hans roll det ser vi på att Jesus ju var förstlingen. Han var förstlingen bland många bröder. Han var den förstfödde. Den som först uppstod från de döda, och visade att i honom har också vi Evigt liv,
 
Upp 21:7. Den som segrar skall ärva [få] allt och jag skall vara Gud för honom och han skall vara min son [sonen till mig].
 
Här i Romarbrevet får vi läsa om samma sak. Alltså att vi är Guds söner.
 
Rom 8:14. För alla som leds [blir burna, drivs] av Guds ande, de är Guds söner [barn, avkomma, likhet].
Rom 8:15. För ni är inte de som fått slaveriets [träldomens] ande, och åter kommer in i rädsla [ångest], utan ni är de som fått ande med söners rätt i vilken vi ropar: Pappa, far [beskyddaren, uppehållare, grundare].
Rom 8:16. Anden själv vittnar [intygar] med vår ande att vi är Guds barn.
Rom 8:17. Men är du [om man är] barn, är du [är man] också arvinge, ja sannerligen [verkligen] Guds medarvinge, men om det är så lider vi tillsammans med [medlidande] Messias [Kristus, Den Smorde], för att också vara de som skall förhärligas [prisas, upphöjas] tillsammans med honom.
Rom 8:18. För jag värderar [räknar] inte den nuvarande tidens lidande ens som jämförbara [likvärdiga] med [mot] den härlighet [heder, ära] som kommer att bli avslöjad genom [i, till] oss.
Rom 8:19. För skapelsens förväntan är intensiv på uppenbarelsen av Guds söner [barn], det från Gud är efterlängtat.
Rom 8:20. För skapelsen är underställd förgängligheten, inte frivilligt, men med förväntan [hopp, tro] på honom [det] som har underordnat [underordnar].
Rom 8:21. Därför kommer också skapelsen själv befrias från förgängelsens [ödeläggelsens] slaveri, till Guds barns härlighets [fantastiska, lovs] frihet.
Rom 8:22. För vi ser att hela skapelsen suckar [jämrar sig] tillsammans och upplever förlossningskval tillsammans fortfarande i [ända till] denna tid.
 
Här ser vi att vi inte bara är Guds söner, alltså Guds barn utan att när vi är det så har vi också arvsrätten tillsammans med Gud.
 
Och en annan intressant sak här är det om skapelsen (Upp 21:19 – 22). Alltså en gång ska hela skapelsen befrias från det tillstånd den är i nu, där den suckar och upplever förlossningskval. Och den tiden är när Guds söner uppenbaras. Alltså när de Kristna som tror på Jesus tar övar styret av Jorden tillsammans med Jesus.
 
Då ska också Miljöfrågor och Naturfrågor komma på plats på ett naturligt sätt. Inte som idag bara som tunga bördor utan resultat. Jesus klarar också den här biten så att det blir bra.
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar