torsdag 19 november 2020

Frälsningen 14, Att få allt

 

Frälsningen 14,
Att få allt
 

Guds värld är oändlig. Det är som livet i Jesus det är evigt. Ja Gud är oändlig och kan göra allt.
 
Innebär det att vi som kristna genast kommer att bli miljonärer. Att allting kommer att regna över oss etc. Nej vi är fortfarande i denna begränsade värld. Precis som Jesus när han levde här var begränsad till sin kropp.
 
Men likafullt finns allt tillgängligt. När vi verkligen behöver då kan Gud ordna allt. För hans makt är oändlig
 
Upp 21:7. Den som segrar skall ärva [få] allt och jag skall vara Gud för honom och han skall vara min son [sonen till mig].
 
Jesus talar om det här, i Joh 14 och då kan vi se att de som ber i Jesu namn och få allt de ber om, det är de som tror på Jesus, Och som gör det som Jesus gjorde.
 
Och det är alltså det vi ska använda den här förmågan till. Att bli som Jesus och göra det han skulle ha gjort i vår situation.
 
Joh 14:11. Tro [lita] på mig eftersom jag är i min Fader och Fadern är i mig, och om inte tro mig på grund av gärningarna.
Joh 14:12. Amen, Amen, jag säger er: Den som tror [litar] på mig. Han skall också göra de gärningar som jag gör, och större [mer] än dessa skall han göra, eftersom jag går till Fadern.
Joh 14:13. Och den som överhuvudtaget [ju] önskar något [begär] i mitt namn, det skall jag göra, så att Fadern äras [förhärligas] med [genom, i] sonen.
Joh 14:14. Så vad ni ber om [önskar] i mitt namn skall jag göra.
Joh 14:15. Så älska mig, håll [bevara] mina bud.
 
Och här ser vi inte bara att vi ska tro Jesus för att det här bibelstället ska fungera, Vi ska också följa Jesu undervisning, hålla mina bud som det står.
 
Och som Kristen är det ju det som är meningen med livet, att vara Jesu lärjunge och då har vi honom med oss och han gör de under och ger oss den kraft som vi behöver.
 
Karl Håkan
 

 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar