torsdag 12 november 2020

Frälsningen 7, Gud är hos oss

 Frälsningen 7,
Gud är hos oss


 
Gud är här. Det är det som är Frälsning. Gud är inte långt bort och enbart ställer krav på oss. Nej han har kommit till oss och bor hos oss.
 
Det är så man ska ha det som frälst. Man ska ha Gud i sitt hjärta. Jesus ska vara i oss. Hans Ande ska fylla oss och leda oss. Vi ska vara ett med Gud. Det är det som är Frälsningen.
 
Upp 21:3. Och jag hör en väldig röst från himlen som säger: Se Guds tabernakel [tält, boning] är bland människorna och han skall bo [tälta] bland dem. Och de skall vara hans folk och han skall vara guden bland dem, deras Gud.
 
Det finns sånger som handlar om hur stor Gud är. Hur långt bort han är, Hur vi ska upphöja honom, som det vara det som gjorde honom till Gud.
 
Men så är det alltså inte. Gud är i stället hos oss. I oss och ett med oss, genom sin frälsning. Genom sin Ande, Genom sin
Försoning.
 
Och Gud är enkel. Han är inte oåtkomlig och långt bort. Nej här i Upp 21:3 kan vi se att han bor i tält. Det enklaste boendet. Men ändå bor han hos oss. Ändå är han ett med oss.
 
Jesus är vår kompis. Det är så man ska ha det, Jesus är den som alltid är närmast oss. Vår närmaste vän, som aldrig sviker.
 
Och när man har det så här då blir lovsången i hjärtat naturlig. En lovsång som ingen kan lära sig utan som man får när man har Jesus i hjärtat. Och inte en tom lovsång utan egentligt innehåll, som man ofta hör lovsångsteamet sjunga nu för tiden utan ett naturligt rop av glädje som kommer inifrån, inifrån en frälst själ.
 
Vi ser det här i Upp 14.
 
Upp 14:3. Och de lovsjunger efter en ny sång [sångsamling], framför tronen och inför de 4 väsendena och de äldste och ingen kan läras den sången [sångsamlingen] förutom de 144 000, de som har köpts fria från stoftet [jorden, myllan].
 
Det är med frälsningen, med Jesus i hjärtat, som man får den sanna lovsången. Och en dag ska hela världen ha den här lovsången, och snart är vi där.
 
 
Karl Håkan
 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar