fredag 2 juli 2021

Guds frälsningsplan 150, Jesus och hans 7 församlingar ska vara i Arken

 
Guds frälsningsplan 150,
Jesus och hans 7 församlingar ska vara i Arken

 
Här kan vi läsa hur Noa ska gå till Arken. Men inte bara han utan också hans hustru, hans 3 sönder och deras 3 hustrur. Det blir 7 personer. representanter för de 7 församlingarna.
 
Med andra ord är både Jesus och hans 7 församlingar med i arken. Det är de som är kärnan i Kyrkan som ska rädda Guds budskap genom tiderna.
 
1 mos 6:18 <Trad:> Och jag upprättar mitt förbund med dig och du skall gå till arken och dina söner och din hustru och dina söners hustrur med dig.
| <Alt:> Och jag förverkligar min föda för dig och du skall komma till bröstet och dina söner och din hustru och dina söners hustrur med dig.
 
Här ser vi alltså åter att det är Guds skydd och bevarande genom kyrkan och genom Jesu Evangelium som är Arken. Den ska ta Guds budskap till Hedningarna under den tid när Judarna är fördrivna.
 
Och det här är alltså Guds plan som han har presenterat för oss redan här i Bibelns 6:e kapitel. Gud har lagt upp hela sin plan här i Bibelns första kapitel.
 
I det allra första kom de grova linjerna i tidsföljd, som att Israel skulle uppstå, att Jesus skulle komma, Att livet skulle komma till hedningarna. Etc
 
I det andra kapitlet fick vi se hur Jesus var det centrala och hur församlingen som fått sitt liv från honom var de enda som fungerade.
 
I det 3:e kapitlet fick vi läsa om hu Judarna fokuserade så på lagen natt de tappade livet och allt blev törnen och tistlar.
 
I det 4:e kapitlet fick vi läsa om Brodermordet, hur Judarna skulle komma att döda Jesus. Han vår gode herde. Och hur de skulle bli fördrivna ut över världen för det.
 
Och nu i det 6:e kapitlet dyker alltså Jesu församling upp och för vidare tron, nu bland Hedningarna, medan Judarna är fördrivna.
 
Tänk Gud har redan här skrivet in sin plan och det gör att vi kan säga att han är Gud för han visste redan innan. Ja det är han som gjord det vi ser nu idag när vi är på slutet av Guds frälsningsplan som alltså snart har kommit i mål och hela mänskligheten har blivit frälst.
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar