tisdag 13 juli 2021

Guds frälsningsplan 161, Här är starten på Israels förskingring

 
Guds frälsningsplan 161,
Här är starten på Israels förskingring


Som vi skrev tidigare var landets översvämning en profetia Israels förskingring och tidpunkten för dess början finns beskriven här. Den är i den andra månaden och 17 dagen i månaden.
 
Och det motsvarar alltså när Jerusalem blev förstört och Templet utplånat.
 
1 mos 7:11 <Trad:> I det 600: e året i Noas liv, i den 2:a månaden, på 17:e dagen i månaden, då öppnade sig alla urhavets källor för fullt, och alla himlens fönster [slussar] öppnade sig.
| <Alt:> I den omgången som symboliserar glädje, omgången som kommer till Herrens [Noa] liv, i den nya röda, i den kompletta rika, till förnyelse genom att vara ständigt här, all den överflödande berikande kunskapen öppnade sig mer och mer [stort], och den väldiges väldiga namn uppenbarade sig.
 
Som vi skrev tidigare finns det tider i den här profetian och den första är alltså den vi ser i den här versen. Och det var andra månaden 17 dagen. Vilket allså var Jerusalems förstöring år 70 e kr. Som ju utgjorde starten på Israels förskingring
 
Och från den tiden kan vi räkna år som förskingringen kommer att vara och de steg som följer. Och idag är det 1951 år sedan Jerusalem erövrades. Och vi får se hur vi ska få ihop tiderna så att de går ihop, med de tider som finns i Profetian, och vi kommer att finna en hel del tider framöver i texten.
 
Karl Håkan
 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar