lördag 24 juli 2021

Guds frälsningsplan 172, Den Helige Ande faller i Pingströrelsen

Guds frälsningsplan 172,
Den Helige Ande faller i Pingströrelsen
 

Här i profetian om korpen som flög ut och som vi sa kallade Judarna att på nytt komma till sitt land, så finns en profetia till och den ligger i uttrycket ”Och efter 40 dagar öppnade Noa arkens fönster”.
 
Luft och vind står i bibeln för ande. Och när Noa öppnade arkens fönster så betyder det att Guds vind, Guds Helige Ande började komma in i Arken. Och det var ju det som hände på Azusa street i USA 1906. Då manifesterade sig den Helige Ande på nytt som på Pingstdagen med Tungotal.
 
1 mos 8:6 <Trad:> Och efter 40 dagar öppnade Noa arkens fönster, som han gjort.
1 mos 8:7 <Trad:> Och han sände ut korpen och denne flög ut och var borta tills vattnet hade torkat bort från marken.
| <Alt:> Och han sände engagemanget och den som verkligen skall bära ut, fördes ut och denne återställde för evigt de vilka som helsts torra mark över till den fasta grunden.
 
Det här är intressant för parallellt med att Gud alltså välsignade Judarna och Israel genom att börja ge dem tillgång till sitt land. Så välsignade han alltså också den Kristna kyrkan genom att låta Den helige Ande på nytt inled sitt arbete med att fylla Kyrkan med sitt budskap.
 
1906 föll alltså den Helige Ande som inledningen på pingströrelsen och 1917 erövrade Engelsmännen det som då kallades Palestina och gav Judarna tillgång till landet på nytt.
 
Tittar vi framåt ser vi att det här , att Gud jör något parallallet för Judarna och för de Kristna, är ett mönster, för 1967 fick Judarna hela sitt land och samtidigt för den Helige Ande föll i hela Kristi Kyrka. Men det är saker vi ska komma tillbaka till senare.
 
Karl Håkan

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar