onsdag 28 juli 2021

Guds frälsningsplan 176, 1967 Föll den Helige Ande i hela Kristi Kyrka

Guds frälsningsplan 176,
1967 Föll den Helige Ande i hela Kristi Kyrka


Det som är intressant vidare i den här profetian är att samma år som hela Israel var befriat, alltså landet var torrt, så föll den Helige Ande i hela Kristi kyrka och det började också 1967 och fortsatte 1968 och in på 70 talet.
 
Och det är det vi läser här i vers 8:13 där vi kan läsa att Noa tog av taket på arken. Vi kommer ihåg att i samband med att Korpen släpptes ut så öppnade Noa fönstret och släppte in lite luft den vägen, en profetia på Pingströrelsen som kom då. Men nu tar han av hela taket. Hela Arken blir full av Guds luft. Guds Ande, Den helige Ande, och Hela Kristi kyrka fick erfara Andedopet. Hur Gud fyllde med Ande.
 
1 mos 8:13 Och på det 601:a året i 1:a månaden, den 1:a, var det torrt [tomt, öde] från vatten [de vem som helst] på den fasta grunden [i landet, på jorden, på marken] och Noa tog bort taket [väderskyddet] på arken [lådan], och såg efter, och se markens [landets, jordens, mänsklighetens, den kvinnliga människan] yta [ansikte] var torr [tomt, öde].
 
Det är intressant att se att Gud gör en sak för Judarna och en annan sak parallellt för Hedningarna, de Kristna som inte är Judar.
 
När Israel fick hela sitt land, fick de Kristna Andedopet i hela kyrkan.
 
Och den här profetian kan vi också hitta i Upp 14:1 – 5.
 
Upp 14:1 Och jag såg och se ett lamm står på berget Sion och med honom 144 000, som har namnet på sin fader skrivet på sina pannor.
Upp 14:2. Och jag hör ljud från himmelen som ljud av många [mycket] vatten och som ljud av väldig åska och jag hör ljud av harpospelare spelande med sina harpor.
Upp 14:3. Och de lovsjunger efter en ny sång [sångsamling], framför tronen och inför de 4 väsendena och de äldste och ingen kan läras den sången [sångsamlingen] förutom de 144 000, de som har köpts fria från stoftet [jorden, myllan].
Upp 14:4. Dessa är de bland kvinnor som inte smutsar ner [befläckar] sig, för dessa är jungfrur, de är efterföljare till Lammet, där han speciellt går åstad för att dessa, som Guds och Lammets första frukt, blir köpta från människorna.
Upp 14:5. Och i deras mun finns ingen falskhet, för de är felfria inför Guds tron.
 
Här i Upp 14 ser vi just samma situation som den i 1 Mos 8:13. Vi ser hur Israel, de som tror på Gud fader, de som har namnet på fadern skrivet på sina pannor, står på tempelplatsen. Det här är alltså när styrkor ur Israels arme stod på tempelplatsen 1967 och det märkliga är att Jesus, lammet är med dem.
 
Och vi ser också här i Upp 14 hur Den Helige Ande faller i Kyrkan, här beskrivet som en ny sång. En som ingen kan lära sig, förutom de som är friköpta genom Jesus och som får denna sång i sitt hjärta. De som är rena därför att de är efterföljare till Lammet, till Jesus.
 
Det är intressant att se hur vi här alltså har två profetior som beskriver samma historiska situation och hur de innehåller samma grunddelar men genom att beskriva dem med lite olika ord förklarar de varandra och vi får helhetsbilden.
 
Och vi kan känna igen oss i det som hände 1967 och framåt när Anden föll i hela Kristi kyrka och parallellt Israel stod på tempelplatsen och fick hela det land som Gud lovat.
 
Karl Håkan
 

 
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar