söndag 11 juli 2021

Guds frälsningsplan 159, Guds 7 församlingar är de frälsta tillsammans med Jesus

 
Guds frälsningsplan 159,
Guds 7 församlingar är de frälsta tillsammans med Jesus


Här i vers 7, 8 och 9 kan vi se att både de 7 församlingarna och alla folk kommer till Arken och tillsammans med Jesus går de in.
 
Förutom Jesus alltså Noa var det 7 människor som gick in i Arken. Det motsvarar de 7 församlingarna.
 
Vi kan också läsa att alla olika Djur gick in i arken 2 och 2 och det motsvarar alla de olika folkslag och länder som tagit emot Jesus och som tillsammans med honom går in i Arken.
 
1 mos 7:7 <Trad:> Och Noa och hans söner och hans hustru och hans söners hustrur, gick med honom in i arken bort från störtfloden med vatten.
| <Alt:> Och Herren [Noa] och hans verk och hans hustru [kvinna] och hans verks kvinnor, kom till bröstet, bort från mängden av vem som helst.
| <Alt2:> Och Herren [Noa] och hans lärjungar och hans eld och elden i hans lärjungar, lyfte [offrade] med honom bröstet bort från mängden av vem som helst.
1 mos 7:8 <Trad:> Från de rena boskapsdjuren och från de boskapsdjur som inte var rena och från fåglarna och alla som rörde sig på marken.
| <Alt:> Från den försonade förstörelsen och från den förstörelse som inte är försonad och från det strålande och från allt sprudlande liv i mänskligheten.
1 mos 7:9 <Trad:> Två och två kom de till Noa, hane och hona, såsom Gud befallt Noa.
| <Alt:> Röda, ja genomröda kom de till Herren [Noa] till hans bröst, ärliga och genomborrade, såsom Gud befallt Herren [Noa]. 
 
Det är intressant att notera att Gud beskriver de som går in i Arken både som de 7 människorna och Jesus (Noa), och alla djuren 2 och 2. Det här är samma sak men beskriven på 2 olika sätt.
 
De olika folken, som är med ingår i de 7 församlingarna som genom tiderna har spridit Jesu Evangelium bland olika folk.
 
Vi ser hur det pågår idag när man i nått alla folk, med Sateliter och internet har man nått alla och vi har kommit dit där Jesus ville när han sa att vi ska gå ut i hela världen och göra alla folk till lärjungar.
 
Vi har kommit dit och då är vi i ändens tid idag.
 
Karl Håkan
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar