torsdag 8 juli 2021

Guds frälsningsplan 156, Jesu församlingar ska dominera

Guds frälsningsplan 156,
Jesu församlingar ska dominera
 

Vi möter här 7 igen i 1 Mos 7:2 och 7 brukar symbolisera Jesu 7 församlingar. Och det är de som ska dominera när Guds verk går fram.
 
Det är därför som Noa här ska ta 7 av alla rena djur. Det är de rena, de som är frälsta, de som tagit emot Jesus, som ska vara i församlingarna och som ska dominera Arken och som också ska dominera samhället.
 
1 mos 7:1 Och Jesus [Jashve] sade till Noa [Herren]: Gå in du och hela din familj [hus] i arken [bröstet, lådan], för med dig har jag sett rättfärdighet inför mig i detta släckte [generation, ställe].
1 mos 7:2 <Trad:> Av alla de rena boskapsdjuren skall du ta till dig sju, sju hannar och deras honor, och av de boskapsdjur som inte är rena skall du ta två, en hane och hans hona.
| <Alt:> Av alla de försonade som är i överflöd skall du acceptera att det är färdigt, de är färdiga män [människor] och deras kvinnor [eld]. Och av de som är i förstörelsen som inte är försonade skall du ta tid på dig för en man [människa] och hans kvinna [eld].
1 mos 7:3 <Trad:> Också från himmelens fåglar skall det vara sju, sju hanar och honor, för deras avkommas vidare liv på hela jordens [landets] yta.
| <Alt:> Också från det väldiga namnet strålglans skall det vara komplett, fullständigt ärligt och genomborrat, för deras kraftfulla liv i den fasta grundens favör.
 
Ett samhälle med Guds verk är välsignat, Men Guds verk måste få dominera. Det måste vara det som styr och måste ha en tillräckligt stor del för att kunna vara det fundamentala.
 
Vi kan se det här i historien. När Guds verk går fram och ett samhälle fylls av troende. Då kommer välsignelse. Och det är just det Gud här beskriver när han säger att det ska vara 7 av de rena av de frälsta, av de som tagit emot Jesus i sina liv.
 
Karl Håkan
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar