fredag 16 juli 2021

Guds frälsningsplan 164, När Judarna förskingrades ut över Jorden började Jesu församling bli kraftfull

 
Guds frälsningsplan 164,
När Judarna förskingrades ut över Jorden började Jesu församling bli kraftfull
 

De två händelserna kom parallellt. När Judarna förskingrades växte Jesu församling och succesivt blev den mäktig, Ja nu var det Hedningarna som bar upp Jesu församling och tog emot Jesu budskap.
 
Arken som seglar uppepå vattnet i vers 18 är just en symbol för hur de här två händelserna sammanfaller.
 
1 mos 7:12 <Trad:> Och det regnade kraftigt på jorden [landet] i 40 dagar och i 40 nätter.
| <Alt:> Och en väldig mängd av liv och en väldig mängd av omvändelser kom till dem på den fasta grunden.
1 mos 7:13 <Trad:> På den här kraftfulla dagen gick Noa och Noas söner Sem och Ham och Jafet, och Noas Hustru och hans tre söners hustrur in i arken.
| <Alt:> I den här kraftens tid gick Herren [Noa] och Herrens verk [söner], namnet och värmen och expansionen, och Herrens hustru [eld] och hans verks [söners] tre hustrur [skyldiga, eldar] in genom bröstet.
1 mos 7:14 <Trad:> De och alla djuren efter sina arter och alla boskapsdjur efter sina arter och alla fåglar efter sina arter och alla småfåglar, allt med vingar.
 <Alt:> De och allt levande på sitt sätt, och allt överflödande på sitt sätt, och allt sprudlande liv, som rör sig på den fasta grunden, på sitt sätt och alla det strålande på sitt sätt, alla de tidiga, allt som skakats om. 
1 mos 7:15 <Trad:> Och de gick in till Noa till arken, två och två från allt kött som i sig hade ande och liv.
| <Alt:> Och de gömde sig i bröstet [arken] hos Herren [Noa], röda och för evigt, på grund av det fullständiga evangeliet, som i sig har ande och liv.
1 mos 7:16 <Trad:> Och de som gick in var hankön och honkön av alla varelser, de kom som Gud befallt och Jashve stängde efter dem.
| <Alt:> Och de som kom [profeterade, offrade] var ärliga och genomborrade från det fullständiga evangeliet, de kom [profeterade, offrade] genom Guds välsignelse och Jesus [Jashve] gjorde allt till fördel för dem.
1 mos 7:17 <Trad:> Och störtfloden [skyfallet] varade i 40 dagar på marken och vattnet ökade och lyfte arken och den lyfter dem ovanför marken..
| <Alt:> Och resultatet, den väldiga mängdens liv, på den fasta grunden, och den stora mängden av vilka som helst, och de prisade hans bröst och de var kvar i helighet på den fasta grunden.
1 mos 7:18 <Trad:> Och vattnet dominerade totalt och ökade kraftigt på marken och arken röde sig på vattnets yta.
| <Alt:> Och vem som helst var övervinnande och kraftfullt ökande på den fastat grunden och hans bröst spred sig över vars och ens karaktär.
 
Det var inte så att Judarna skulle förskingras var en förutsättning för att Jesu församling skulle bildas och växa sig stark. Men det sammanföll. Och här i profetian kan man se att det är så.
 
Vi som lever idag vet hur det gick till. När Israel förskingrades och förföljdes etc. Då växte Jesu församling, Ja den blev till sist så stor att den dominerade hela Romarriket.
 
Jesus hade erövrat Romarriket. Är det inte fantastiskt. Detta om började med att Jesus Guds som offrade sig för våra synder och Ande föll etc. gav alltså som resultat att hel Romarriket blev underställt Jesus. Segern blev total.
 
Karl Håkan
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar