tisdag 6 juli 2021

Guds frälsningsplan 154, Andlig föda

Guds frälsningsplan 154,
Andlig föda
 

Andlig föda är viktig, Att läsa Bibeln, att tänka på Jesu ord, att lyssna till den Helige Ande.
 
Och församlingarnas uppgift är just den här. Att se till att Andlig föda kommer ut till medlemmarna så att de växer i Anden. Växer i Tron.
 
1 mos 6:21 <Trad:> Och du skall ta till dig av all föda som man äter och du skall samla det till dig och det skall vara åt dig och åt dem till mat.
| <Alt:> Och du skall erhålla till dig av all föda som man behöver, och du skall samla till dig, det blir till dig, och till överflöd, för att förbrukas.
 
Som troende behöver man utvecklas, Man behöver växa. Och om man ska göra det då behöver man Andlig förda.  bli påmind om Jesu ord. Hur ska man vara när man är kristen. Vad är viktigt att ha med sig på vägen.
 
För talade man om Helgelse, Ja det fanns t o m ett kristet samfund som hette Helgelseförbundet, och det fokuserade just på det här att växa som kristen. Genom att påminna sig Jesu ord, Genom att lyssna på vad Anden säger. Genom att läsa Bibeln och bedja.
 
Gud vill lägga sin lag i våra hjärtan och det gör han när vi lever med honom och han succesivt får fylla oss med sitt ord och sin vilja.
 
Som Kristen har vi ju Jesus i oss och det ska också synas på utsidan. Så att vi blir mer och mer lika honom.
 
Det är Jesus som ska bli förhärligad i våra liv när vi är en del av honom.
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar