lördag 31 juli 2021

Guds frälsningsplan 179, Kommer Jesus till Israel 2023

 
Guds frälsningsplan 179,
Kommer Jesus till Israel 2023
 

Vi ser här i vers 8:15 hur Noa skulle gå ut ur arken. Noa skulle gå ut på land och land är ju Israel, och Israels land.
 
Betyder det här att Jesus ska komma till Israel och det alltså år 2023. Jesus ska ju komma tillbaka det har han lovat och här har vi alltså en profetia som kan stå just för det. Att Jesus kommer till Israel. Går ut på det som är det torra landet. Det befriade Israel.
 
1 mos 8:14 Och i 2:a månaden [det nya, nyårsfesten] på 27:e dagen [tiden, säsongen] i månaden [det nya, nyårsfesten] var den fasta grunden [landet, jorden, marken] torr.
1 mos 8:15 Och Gud talade till Noa, han sade till honom:
1 mos 8:16 Gå ut [För ut, Frambringa] från arken [lådan] du och din hustru [kvinna] och dina söner och dina söners hustrur [kvinnor] med dig.
 
Man ska alltid vara försiktig med att peka ut när Jesus ska komma igen och alla som har gjort det hittills har haft fel. Men när man läser det här kan man inte låta bli att peka på, att orden som står här, alltså kan tolkas som just det. Jesus kommer till Israel och det gör han 2023.
 
Sedan kan man naturligtvis fråga sig exakt hur Jesu kommande kommer att gå till. Det finns de som säger att han kommer att stå fysiskt på Oljeberget (Sak 14:4), och vi kan också läsa att han kommer att komma i ett moln så som han for upp (Apg 1:9 – 11).  Och själv har han sagt att när han kommer ska alla se det. Det ska inte ske i hemlighet utan synas överallt (Mat 24:26 – 27).
 
Men exakt vad det nu är som ska hända får vi lämna åt Jesus själv, Han kommer och det är det som är trösten för oss.
 
När man tittar på situationen idag och ser hur ondskan på alla sätt idag försöker ta över världen. Med den så kallade Pandemin, och med Biden som falskeligen blev utsedd till President fast hane egentligen förlorat.  Med det oprövade så kallade vaccinet som alla, ska ta och som inte verkar fungera. Etc. etc. Då inser man att Djävulen är desperat.
 
Och därför får vi med tillförsikt vänta på att Jesus uppfyller sina löften och blir det 2023. Ja vi får snart se.
 
Är 2023 just 2023 eller kanske 2024. Här får vi tänka på att det Judiska året har andra nyår och månadsräkningar än vi har och det kan alltså i verkligheten inträffa på andra sidan om årsskiftet fast det är samma år.
 
Hur det än är så vet Gud och när tiden är mogen så kommer Jesus och profetian går i uppfyllelse.
 
Karl Håkan
 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar