lördag 17 juli 2021

Guds frälsningsplan 165, Hos Jesus är alla i trygghet

Guds frälsningsplan 165,
Hos Jesus är alla i trygghet
 

När floden kom och förföljelsen satte in mot Judarna var alla de som trodde på Jesus samlade i hans församling. Liksom här i texten alla hade samlats hos Noa i Arken.
 
1 mos 7:12 <Trad:> Och det regnade kraftigt på jorden [landet] i 40 dagar och i 40 nätter.
| <Alt:> Och en väldig mängd av liv och en väldig mängd av omvändelser kom till dem på den fasta grunden.
1 mos 7:13 <Trad:> På den här kraftfulla dagen gick Noa och Noas söner Sem och Ham och Jafet, och Noas Hustru och hans tre söners hustrur in i arken.
| <Alt:> I den här kraftens tid gick Herren [Noa] och Herrens verk [söner], namnet och värmen och expansionen, och Herrens hustru [eld] och hans verks [söners] tre hustrur [skyldiga, eldar] in genom bröstet.
1 mos 7:14 <Trad:> De och alla djuren efter sina arter och alla boskapsdjur efter sina arter och alla fåglar efter sina arter och alla småfåglar, allt med vingar.
 <Alt:> De och allt levande på sitt sätt, och allt överflödande på sitt sätt, och allt sprudlande liv, som rör sig på den fasta grunden, på sitt sätt och alla det strålande på sitt sätt, alla de tidiga, allt som skakats om. 
1 mos 7:15 <Trad:> Och de gick in till Noa till arken, två och två från allt kött som i sig hade ande och liv.
| <Alt:> Och de gömde sig i bröstet [arken] hos Herren [Noa], röda och för evigt, på grund av det fullständiga evangeliet, som i sig har ande och liv.
1 mos 7:16 <Trad:> Och de som gick in var hankön och honkön av alla varelser, de kom som Gud befallt och Jashve stängde efter dem.
| <Alt:> Och de som kom [profeterade, offrade] var ärliga och genomborrade från det fullständiga evangeliet, de kom [profeterade, offrade] genom Guds välsignelse och Jesus [Jashve] gjorde allt till fördel för dem.
1 mos 7:17 <Trad:> Och störtfloden [skyfallet] varade i 40 dagar på marken och vattnet ökade och lyfte arken och den lyfter dem ovanför marken..
| <Alt:> Och resultatet, den väldiga mängdens liv, på den fasta grunden, och den stora mängden av vilka som helst, och de prisade hans bröst och de var kvar i helighet på den fasta grunden.
1 mos 7:18 <Trad:> Och vattnet dominerade totalt och ökade kraftigt på marken och arken röde sig på vattnets yta.
 
På samma sätt som här i profetian så var det i verkligheten. När förföljelsen av Judarna hade börjat då fanns redan den Kristna tron etablerad i Hednakristna församlingar som växte och spred sig ut över hela Romarriket.
 
Vi kan se det här i Apostlagärningarna där det beskrivs hur Petrus får uppdrag av Gud att predika för En hedning och hans familj.
 
Och vi vet också hur Paulus gav sig ut på missionsresor i mindre Asien och Grekland och predikad Jesus för Hedningarna.
 
Och vi kan också i Paulus brev se hur han reder ut det här med Hednakristna församlingar. Och på vilket sätt Hedningarnas tro skiljer sig från Judarnas som fortfarande skulle hålla lagen. Fast de var frälsta.
 
Karl Håkan
 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar