söndag 18 juli 2021

Guds frälsningsplan 166, Vattnet täckte verkligen allt

 
Guds frälsningsplan 166,
Vattnet täckte verkligen allt
 

Så var det alltså, när Judarna fördrevs, allt var erövrat av Hedningarna. Judarna var totalt fördrivna.
 
1 mos 7:19 <Trad:> Och vattnet var väldigt enormt mäktigt över marken och det täckte alla de berg, alla de höjder, som var under himlen.
| <Alt:> Och vem som helst var enormt segrande på den fasta grunden, och klädd med allt enormt kraftfullt som föds fram och som i allt bygger på det väldiga namnets fundament.
1 mos 7:20 <Trad:> 15 alnar [7,5 m] högt var vattnets väldighet och det täckte bergen.
| <Alt:> 10 fetlagda folk av synd var vem som helsts väldighet och det blev det nya livets rikedom.
 
Man kan se bergen som Judarnas heliga platser. T ex Jerusalem. Och alla var erövrade av Hedningarna. Judarna hade ingen plats där de kunde utöva sin religion mer i landet. Och förföljelsen gick vidare steg för steg.
 
Och när vi läser den alternativa översättningen till vers7:19 Så kan vi konstatera att det var de Kristna som segrade och tog över landet. Vi kan läsa att det var de som byggde på det väldiga namnets fundament, och det var ju de Krisna som trodde på Jesus, det väldiga namnet.
 
Och när man tittar i historien nu efteråt så kan man se just det här att de Kristna hade inte något till övers för Judarna, Det var ju de som hade dödat Jesus och tagit på sig skulden för det t o m.
 
När man var liten så minns jag hur man tänkte att Judarna var hemska för de hade ju dödat Jesus. Och därför var det rätt att de straffas. Men idag ser vi att Gud har förlåtit Judarna, och han samlar dem igen precis som han har sagt i sitt ord att han skulle göra. Och då får vi kristna göra samma sak vi får också låta förlåtelsen verka och se positivt på att Jesus nu på nytt samlar Judarna och slutför det som profetian har sagt och ger dem deras land.
 
Karl Håkan
 
(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar