fredag 30 juli 2021

Guds frälsningsplan 178, Vad ska hända 2023

Guds frälsningsplan 178,
Vad ska hända 2023

 
2023 är ett år som ligger i framtiden och 2 år i framtiden gentemot när jag skriver det här 2021. Att sia om framtiden är alltid vanskligt. Och man ska vara försiktig.
 
Men med tanke på att vi såg vad det torra landet och vad luft in i arken betydde kan man dra vissa slutsatser om vad som kan vara på gång 2023.
 
1 mos 8:13 Och på det 601:a året i 1:a månaden, den 1:a, var det torrt [tomt, öde] från vatten [de vem som helst] på den fasta grunden [i landet, på jorden, på marken] och Noa tog bort taket [väderskyddet] på arken [lådan], och såg efter, och se markens [landets, jordens, mänsklighetens, den kvinnliga människan] yta [ansikte] var torr [tomt, öde].
 
1 mos 8:14 Och i 2:a månaden [det nya, nyårsfesten] på 27:e dagen [tiden, säsongen] i månaden [det nya, nyårsfesten] var den fasta grunden [landet, jorden, marken] torr.
1 mos 8:15 Och Gud talade till Noa, han sade till honom:
1 mos 8:16 Gå ut [För ut, Frambringa] från arken [lådan] du och din hustru [kvinna] och dina söner och dina söners hustrur [kvinnor] med dig.
 
Här år 2023 finns både det torra landet. Alltså hela landet till Israel och luften. Alltså Den Helige Ande, Noa går ju ut ur arken och ut i luften.
 
Gud har ju lovat Israel hela landet och just nu ser det dystert ut. Men 2023 är bara 2 år bort och vi har sett hur profetian hittills gått i uppfyllelse när vi har följt profetian för de år som varit, och då är det naturligt att även den här sista delen kommer att gå i uppfyllelse. Jesus kommer att ta han om det hela och se till att Israel får hela sitt land åter en gång.
 
Och den här gången kommer det att vara permanent, det kan vi läsa om på andra ställen i Bibeln, det Gud gör nu med Israel kommer att vara i evigheter, Gud kommer aldrig mer att förskjuta Israel, de kommer att vara hans folk.
 
Karl Håkan
 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar