torsdag 29 juli 2021

Guds frälsningsplan 177, Nästa år i profetian är 2023

Guds frälsningsplan 177,
Nästa år i profetian är 2023
 

2023


Nästa tid som finns angiven här är
56 år senare. Den 1:e i 1:e till den 27:e i 2:e är 29 + 27 = 56 år. Lägger man 56 till 1967 får man 2023.
 
Det som också är märkligt är att landet var torrt två gånger. Först i vers 8:13 och sedan åter i vers 8:14. Det borde betyda att det som hände 1967 kommer att upprepa sig på något sätt 2023. Ja den som lever får se, och det är idag inte långt dit.
 
1 mos 8:13 Och på det 601:a året i 1:a månaden, den 1:a, var det torrt [tomt, öde] från vatten [de vem som helst] på den fasta grunden [i landet, på jorden, på marken] och Noa tog bort taket [väderskyddet] på arken [lådan], och såg efter, och se markens [landets, jordens, mänsklighetens, den kvinnliga människan] yta [ansikte] var torr [tomt, öde].
 
1 mos 8:14 Och i 2:a månaden [det nya, nyårsfesten] på 27:e dagen [tiden, säsongen] i månaden [det nya, nyårsfesten] var den fasta grunden [landet, jorden, marken] torr.
1 mos 8:15 Och Gud talade till Noa, han sade till honom:
1 mos 8:16 Gå ut [För ut, Frambringa] från arken [lådan] du och din hustru [kvinna] och dina söner och dina söners hustrur [kvinnor] med dig.
 
Vi ser här hur landet åter är torrt och vi ser också den historiska situationen och att nu så finns en massa problem med Israels land. Det som var helt befriat 1967 är nu till olika delar åter i andras händer. Åter har Israels motståndare makt över delar av israel.
 
Vi ser också hur en kyrka där den Helige Ande gick fram åter har blivit en kyrka där andra krafter styr. Här i Sverige har t ex Socialismen tagit över stora delar av Kyrkan.
 
Det här att det nämns 2 ggr att landet är torrt med en tid emellan har en betydelse. Man har inte hört någon peka på det här att landet är torrt 2 ggr. Men när man läser berättelsen som en profetia lägger man märka till det och inser att det här har en betydelse.
 
Och man ser också de 56 åren emellan. Och det ger oss hopp idag. Den nergång som vi ser just nu när ondskan tar över område efter område och det inte verkar vara något slut på kaoset, kommer alltså att ha ett slut och Jesus kommer att se till på nytt att sakerna kommer rätt.
 
Och det år vi kan räkna fram är alltså 2023 och vad kommer att hända då i detalj. Det vet vi inte men vi vet att på nytt kommer Jesus att ta hand om situationen. Och på nytt kommer alltså Israel att få sitt land, och de Kristna att bli fyllda med Guds Helige Ande.
 
Karl Håkan

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar