måndag 12 juli 2021

Guds frälsningsplan 160, Hedningarna tar över Israels land

 
Guds frälsningsplan 160,
Hedningarna tar över Israels land
 

Vatten och hav i bibeln är en symbol för Hedningarna och land är en symbol för Israel och deras land. Att vattnet strömmar in och täcker land är motsatsen till det som hände när Israels folk och land uppstod. Då drog sig vattnet tillbaka så att land blev synligt. Nu låter Gud alltså land på nytt bli översvämmat. Alltså en profetia på hur Israel fördrevs från sitt land.
 
1 mos 7:10 <Trad:> Och efter sju dagar blev det en störtflod med vatten över landet [jorden].
| <Alt:> Och när tiden var fullbordad blev det en mängd av vem som helst som överflödade den fasta grunden.
1 mos 7:11 <Trad:> I det 600: e året i Noas liv, i den 2:a månaden, på 17:e dagen i månaden, då öppnade sig alla urhavets källor för fullt, och alla himlens fönster [slussar] öppnade sig.
| <Alt:> I den omgången som symboliserar glädje, omgången som kommer till Herrens [Noa] liv, i den nya röda, i den kompletta rika, till förnyelse genom att vara ständigt här, all den överflödande berikande kunskapen öppnade sig mer och mer [stort], och den väldiges väldiga namn uppenbarade sig.
 
Profetian om hur Israel och deras land uppstod hittar vi i 1 Mos 1:10 i Bibelns första kapitel där vi i tidsordning gick igenom Guds frälsningsplan.
 
1 Mos 1:9 <Trad:> Och Gud sade: Vattnet som är under himlen skall samla sig till en plats och det torra skall bli synligt, och det blev så.
 
Det är ganska intressant att Gud nu använder samma bild som han gjorde i sin första profetia i Bibeln men nu vänder han på det, och upplöser folket och tar dem bort från landet.
 
Och under tiden som Israel är förskingrat får församlingen, Arken utgöra grund för det torra, det där 7 församlingarna och alla olika djur finns. De som blivit frälsta i Jesu namn.
 
Och som vi vet så slutar berättelsen med att land åter blir torrt och där har vi profetian om det vi ser idag. Nämligen hur Israel åter samlas. Och när sedan Noa går ut ur arken och ut på land har vi en profetia på Jesu återkomst till sitt folk Israel.
 
Karl Håkan
 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar