lördag 3 juli 2021

Guds frälsningsplan 151, Alla folk ska in i arken

 
Guds frälsningsplan 151,
Alla folk ska in i arken
 

Alla folk ska bli frälsta. Alla ska in i arken, Alla djur ska vara med. Det är samma princip och här möter vi alltså en än gång Missionsbefallningen.
 
Det här är också samma tillfälle som vi var i när vi mötte missionsbefallningen i 1 Mos 1:22. Jesus har kommit och offrat sig Gud har tänt det stora ljuset och Evangelium livet går nu till havet, Hedningarna. Det ska gå ut till alla folk.
 
1 mos 6:19 <Trad:> Och av alla djur allt kött skall du föra in två av alla, till livet i arken med dig, hankön och honkön skall det vara.
| <Alt:>: Och eftersom det är fullständigt friskt, och eftersom det är det fullständiga eviga evangeliet, skall du komma till bröstet, till livet för dig, för det är sanningen [verkligheten] och den genomborrade.
 
Första gången som vi mötte missionsbefallningen var när Gud hade skapat livet i havet.
 
Havet är ju en symbol på hedningarna och livet i havet är alltså när Evangelium kom till Hedningarna. Det var då Gud gav missionsbefallningen, att alla folk ska höra om det här och ta emot. De troende ska uppfylla havet. Hela Hednahavet ska bli frälst.
 
1 Mos 1:22 <Trad:> Och Gud välsignade dem och sade till dem: Var fruktsamma och bli många och uppfyll vattnet i havet och fåglarna skall bli talrika på marken.
 
Vi har också missionsbefallningen i Mark16 där det är Jesus själv som säger det. Och där är vi alltså åter igen vid samma tidpunkt. Jesus har offrat sig och uppstått och nu ska missionsarbetet inledas som kommer att omfatta hela världen och alla folk.
 
Mark 16:15. Och han säger till dem: Nu skall ni resa ut till hela värden, ni skall förkunna evangeliet till hela skapelsen.
Mark 16:16. Den som tror och blir döpt kommer att bli frälst [räddad] men den som inte tror han kommer att bli fördömd.
 
Och här ser vi alltså att det är den här tidpunkten som vi är i här i berättelsen om Noa. Noa får här samma befallning av Gud som lärjungarna fick av Jesus.
 
Karl Håkan
 

 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar