fredag 23 juli 2021

Guds frälsningsplan 171, Israel kallas tillbaka till sitt land

Guds frälsningsplan 171,
Israel kallas tillbaka till sitt land
 

Vi hittar en ny tid nämligen 40 dagar ytterligare i vers 8:6 Och lägger vi 40*7=280 till år 1638 som vi hade vid förra tidpunkten så kommer vi till 1918.
 
Och året innan 1917 så erövrade England Israel och Jordanien som Turkiet hållit i många år och nu kunde England tillkännage, genom Balfourdeklarationen, att Judarna på nytt var välkomna att bosätta sig fritt inom området. Vilket innebar att England stödde upprättandet av en Judisk stad i det som på den tiden kallades för Palestina och som idag är Israel och Jordanien.
 
1 mos 8:6 <Trad:> Och efter 40 dagar öppnade Noa arkens fönster, som han gjort.
1 mos 8:7 <Trad:> Och han sände ut korpen och denne flög ut och var borta tills vattnet hade torkat bort från marken.
| <Alt:> Och han sände engagemanget och den som verkligen skall bära ut, fördes ut och denne återställde för evigt de vilka som helsts torra mark över till den fasta grunden.
 
Och här i texten kan vi läsa hur Noa sände ut Korpen och i den alternativa översättningen talas det om hur man går ut med budskapet om att nu ska den torra marken återsättas till den fasta Grunden.
 
Och som vi såg så sammanföll det här med att Judarna på nytt var välkomna tillbaka till sitt land. Och det här var alltså första steget i upprättandet av Israel som Judarnas och alla Israelers land.
 
Ser vi historiskt så kan vi se hur Judarna under andra hälften av 1800 talet på nytt aktualiserade tanken att bygga en stat i sitt gamla hemland och hur den tanken växte och växte och fler och fler började flytta tillbaka och det som vi ser idag i Israel började så smått bildas.
 
Och det intressanta är att vi har räknat fram den här tiden med start i år 70 när Jerusalem förstördes och Judarnas förskingring började.
 
Vi kan också konstatera att när Judarna började flytta hem så var det mesta av området ofruktsam öken. Men med träget arbete så kan man idag se ett blomstrande land fullt av odlingar. Ja deras frukter är välkända även hos oss.
 
Karl Håkan
 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar