onsdag 14 juli 2021

Guds frälsningsplan 162, När Israel förskingras verkar Jesu välsignelse parallellt

 
Guds frälsningsplan 162,
När Israel förskingras verkar Jesu välsignelse parallellt
 

Det är intressant att läsa den alternativa översättningen som finns till den vars som symboliserar Jerusalems förstöring och Judarnas fördrivning. I den Alternativa översättningen hittar vi Jesus och hans fantastiska erbjudande.
 
Vi hittar ord som glädje och Herrens liv och den komplett rika, förnyelse, överflödande kunskap och den väldiges väldiga namn som ju är Jesus.
 
1 mos 7:11 <Trad:> I det 600: e året i Noas liv, i den 2:a månaden, på 17:e dagen i månaden, då öppnade sig alla urhavets källor för fullt, och alla himlens fönster [slussar] öppnade sig.
| <Alt:> I den omgången som symboliserar glädje, omgången som kommer till Herrens [Noa] liv, i den nya röda, i den kompletta rika, till förnyelse genom att vara ständigt här, all den överflödande berikande kunskapen öppnade sig mer och mer [stort], och den väldiges väldiga namn uppenbarade sig.
 
Samtidigt som Israel förskingras välsignar alltså Jesus. Vi får se hans väldiga namn och i det namnet finns liv. Ja i Jesus finns rikedom som är överflödande.
 
Och vi har en kunskap som Jesus gav oss i sit Evangelium som leder oss och i den kan vi växa mer och mer och bli det Jesus vill att vi ska bli.
 
Så det är intressant att parallellt med Israels förskingring fortsätter Jesu verk. Det upphör inte men det byter riktning. Från att ha arbetat med Israels folk går nu Gud vidare, och Hedningarna får vara med och ta emot av hans välsignelse.
 
Men som vi vet så har Gud inte övergett Israel utan vi ser idag hur han på nytt samlar dem. Så som han har lovat i sitt ord.
 
Karl Håkan

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar