söndag 4 juli 2021

Guds frälsningsplan 152, Evangelium består av både Jesus och av hans församling

 
Guds frälsningsplan 152,
Evangelium består av både Jesus och av hans församling
 

Här ser vi det igen, Guds verk består av både Jesus och hans församling. Det är han och hon. Hankön och honkön av alla djuren. Hankön är Jesus, vår herre, och honkön är vi hans folk, församlingen. Alla ska ha Jesus med sig när de går in i Arken.
 
1 mos 6:19 <Trad:> Och av alla djur allt kött skall du föra in två av alla, till livet i arken med dig, hankön och honkön skall det vara.
| <Alt:>: Och eftersom det är fullständigt friskt, och eftersom det är det fullständiga eviga evangeliet, skall du komma till bröstet, till livet för dig, för det är sanningen [verkligheten] och den genomborrade.
 
Vi mötte det här redan i 1 Mos 1:28 Gud skapade människan till man och till kvinna, alltså till Jesus och hans församling.
 
1 Mos 1:27 <Trad:> Och Gud skapade människan [Adam] i sin likhet, i överensstämmelse med Gud skapade han honom, till man [hankön] och kvinna [honkön] skapade han dem.
| <Alt:> Och Gud skapade Adam [människan, den blodröde] i överensstämmelse med sig själv, genom Guds like [likhet, avbild] skapade han honom, till sanning och den vi skall genomborra [och förbannelse] skapade han dem.
 
Och det här är alltså en modell som ska gå vidare till alla folk. Alla folk ska ju bli frälsta, komma in i Arken, och alla ska ha Jesus med sig, vara man och kvinna. Ta del av Jesus och hans försoning, hans fulla Evangelium och bli en del av hans folk.
 
Sedan är det naturligtvis så att man har inte Jesus i sig själv när man kommer till tro. Nej man får Jesus i sig då, man får hans försoning etc och blir en del av honom. Blir frälst som vi säger idag när man kommer till Jesus och tar emot honom.
 
Och då är man, man och kvinna, när man går in i Arken. Men får Jesus med sig och själv är man hans folk.
 
Och när man sedan har gått in då är man i det försonade området och har Jesu försoning, som vi skrev tidigare och står då skriven i livets bok och är Godkänd inför Gud av nåd. Gud ser ju Jesus när han tittar på oss
 
Karl Håkan
 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar