torsdag 22 juli 2021

Guds frälsningsplan 170, Nästa tid är när Kolonialstaterna erövrade världen

Guds frälsningsplan 170,
Nästa tid är när Kolonialstaterna erövrade världen
 

Vi hittar en ny tid i nästa vers och det är den 10 månaden och 1:a dagen och det som hände då var att flera berg syntes.
 
Och använder vi samma sätt att räkna kommer vi till 1638, och det var då som kolonialstaterna för fullt hade börjat erövra världen och därmed bereda den Kristna tron utrymma att komma ut i världen.
 
1 mos 8:5 <Trad:> Och det var dags för vattnet att gå bort och det sjönk undan och fortsatte den 10:e månade, och i den 10:e månaden på 1:a dagen [på 11:e dagen, på 10:e på 1:a] i månaden visade sig topparna på bergen.
 
Här är det inte bara Jerusalem som syns, som vi läste om i förra versen. Nu är flera toppar synliga och det påminner om det som hände när det Kristna Europa erövrade hela den övriga världen med sina kolonialstater.
 
Det började någon gå på 1500 talet och fortsatte fram över 1600 talet när det intensifierades och nådde sitt maximum på 1900 talets första halva som vi har skrivit om tidigare.
 
Många ser idag kolonialstaterna och deras framfart som en mörk del av historien. Men det var tack vare det som Missionärer kunder resa ut och sprida Kristen tro till hela världen och Gud visste det här och här kan vi alltså se det.
 
Land och därmed bergstoppar, behöver inte bara vara en symbol för Israel och deras land utan det kan också vara en symbol för den Kristna tron eftersom vi kristna som Paulus skriver är inympade i det äkta olivträdet och därmed har del i dess save och är en del av den äkta Gudstron.
 
 Och liknelsen med bergs toppar stämmer bra på hur kolonialstaterna skaffade sig speciella platser och hamnar där de dominerade och där spridandet av Evangelium kunde börja.
 
Karl Håkan
 

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar