måndag 26 juli 2021

Guds frälsningsplan 174, Hedningarnas tid är slut

Guds frälsningsplan 174,
Hedningarnas tid är slut
 
Här har vi åter en tid i vers 8:13 som vi kan sätta ihop med det andra, och vi möter här den 1:a dagen i 1:a månaden i nästa år. Och den tidigare tiden vi hade var den 1:a dagen i den 10:e månaden i vers 8:5 och därtill 40 dagar enligt vers 8:6 som då ger den 11:e dagen i den 11:e månaden.
 
Från den 11:e i 11:e till den 1:a i 1:a nästa år är det 50 dagar när man räknar 30 dagar per månad som man ska i de här sammanhangen,.
 
Tidigare har vi räknat 7 år per dag. Men nu när hedningarnas tider är slut och Israels tid inleds då räkna vi 1 år per 1 dag. Och vi kommer att se hur vi nu kommer fram till ytterligare intressanta tider.
 
1 mos 8:5 <Trad:> Och det var dags för vattnet att gå bort och det sjönk undan och fortsatte den 10:e månade, och i den 10:e månaden på 1:a dagen [på 11:e dagen, på 10:e på 1:a] i månaden visade sig topparna på bergen.
 
1 mos 8:6 <Trad:> Och efter 40 dagar öppnade Noa arkens fönster, som han gjort.
 
1 mos 8:13 Och på det 601:a året i 1:a månaden, den 1:a, var det torrt [tomt, öde] från vatten [de vem som helst] på den fasta grunden [i landet, på jorden, på marken] och Noa tog bort taket [väderskyddet] på arken [lådan], och såg efter, och se markens [landets, jordens, mänsklighetens, den kvinnliga människan] yta [ansikte] var torr [tomt, öde].
 
Man kan fråga sig varför Gud har krånglat till de här tiderna. Det är inte givet att man ska räkna så här, men gör man det ser man att tiderna stämmer.
 
Och den förklaring man kan se är att Gud har genom tiderna inte valet att man ska titta framåt, utan bakåt. När vi är i den tid vi är idag ser vi att räknar vi så här så stämmer de historiska händelserna med profetian. Och det är det Gud vill.
 
Gud vill att vi ska se att han finns och att han visste och här när vi går igenom berättelsen om Noa ser vi alltså det. Vi kan likna det här vid en nyckel som passar i låset. De år vi räknar fram ur berättelsen stämmer med det vi har sett i historien och vi kan vrida upp låset och se att Gud finns.
 
Och när vi nu i fortsättningen räknar med 1 år per dag så kommer vi att hitta mycket intressanta år. Men det ska vi titta mera på i nästa avsnitt.
 
Vi kan läsa mera om det här med Hedningarnas tider och att de ska ta slut i Lukas 21.
 
Luk 21:24. Och de skall falla för svärdsegg och de skall bli förda i fångenskap till alla hednafolk [folk, nationer] och Jerusalem kommer att vara sönder trampat av hedningarna [folken, nationerna] tills hedningarnas [folkens, nationernas] tider är fullföljda [uppfyllda, slutförda].
 
Och vidare kan vi läsa i Romarbrevet.
 
Rom 11:25. För jag vill inte att ni är ovetande bröder om mysteriet, utan att ni må var bland de kloka, eftersom förhärdelse av en del av Israel har skett, tills hedningarnas fullhet [uppfyllande] nås.
Rom 11:26. Och på det viset kommer han att rädda hela Israel, som det står skrivet: Befriaren skall komma från Sion [monument, pelare, öken, torr plast] och kommer att omvända de ogudaktiga från Jakob [hälfångaren, ersättaren].
Rom 11:27. Och det, när jag tar bort deras synder, är för dem mitt förbund.
 
I de här två Bibelställena ser vi just att det ska vara en slut på Hedningarnas tid och att Gud då ska upprätta Israel igen. När Hedningarnas tid är slut börjar Israels tid.
 
Karl Håkan
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar