fredag 2 februari 2018

Ändetiden 337,
Är Fake News Den Falske Profeten

Fake News är ett alldeles nytt begrepp. Men det är inte omöjligt att det finns i Bibeln. Det är en intressant tanke.

Är Den Falske Profeten i Upp 19:20 Fake News. Fake står ju för Falsk och News är att berätta saker som andra inte vet, precis som att profetera.

De flesta och jag med dem anser ju att Den Falske Profeten är Islam. Men en intressant tanke är att det också kan peka på Fake News som ju blivit ett begrepp idag.

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.


Fake News är den typ av lögner som sprids för att styra agendan i dagens samhälle, och det stämmer bra med begreppet Falsk Profet. En Profet är ju någon som förväntas säga sanningar där vi andra inte ens vet och ser dem.

Att Fake News skulle vara Den Falske Profeten är den typ av vändning av det profetiska ordet som vi många gånger hittar i Bibeln. Många har läst den och försökt att tala om vad som ska hända. Men det är alltid lika svårt. Men att däremot när man kommer dit känna igen sig är lättare.

Och att då i det här ordet se att också Fake News kanske är en av de tolkningar som är möjlig, det är något som går in i det här överraskande momentet, det dagsfärska som Bibeln ibland har.

Som vi skrivit tidigare är ju Vilddjurets bild vår TV och Vilddjurets märke, det som är 666 är vårt www. Och det är ju där som Fake News förekommer. Vi ser idag i våra massmedier hur vänstern gör allt för att kunna behålla sitt övertag.

Är det alltså det vi ser här. En profetia som skrevs för 2000 år sedan snart, och som profetera om dagens debatt om Fake News som vi har idag. Och som alltså går tillsammans med Vilddjuret.

Och därmed faktiskt också placerar oss klart på slutet, ja precis där inför Jesus kommande och seger.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar