måndag 12 februari 2018

Ändetiden 347,
Själva Satan fängslas i 1000 år



Vilddjuret och den Falske Profeten skall alltså kastas i Eldssjön. Det har vi pratat om i tidigare avsnitt. Men vad ska hända med själva roten till det onda. Satan själv.

Enligt Upp 20 ska han fängslas. Han ska tas fast och fängslas i 1000 år.

Upp 20:1. Och jag ser en ängel [budbärare] som kommer ner från himlen och som håller avgrundens [dödsrikets] nyckel och en väldig boja i sin hand.
Upp 20:2. Och han tar fast draken [ormen] den gamle ormen, som är Djävulen och Satan och han binder honom för tusen år.
Upp 20:3. Och han kastar honom i avgrunden [dödsriket] och låser om honom och förseglar dessutom om honom, för att han inte skall kunna bedra folken mera, tills de tusen åren har gått. Därefter skall han befrias en kort tid.


Djävulen, Satan, ska fängslas i 1000 år, det är alltså 1000 års riket. 1000 år under vilken ondskan inte ska ha någon makt.

Men varför kastas inte Djävulen i Eldhavet som de andra utan sätts bara i fängelse. Det är en fråga som vi inte får svar på här. Vi får nöja oss med att konstatera att det kommer att bli så här.

Och vad är skillnaden på att kastas i Eldhavet och att Fängslas. I båda fallen tycks man försvinna, inte kunna verka mera på jorden. Skillnaden tycks vara att kastas man i eldhavet då försvinner man för evigt och fördömelsen är total.

När man sätts i fängelse så blir man på nytt fri. Har Gud ett hopp att Satan ska bättre sig. Ja, jag vet inte. För mig är det en gåta. Men Gud visste att det skulle bli så här, det är därför det står så.

Och på det här viset går 1 Mos 1:1 – 2:3 i uppfyllelse, det blir en 7:e dag. 1 Mos 1:1 – 2:3 är ju en profetia över Guds Andliga skapelse, hur Gud skapar människan till sin avbild, till det han vill ha henne till, som hittills har ägt rum i 6000 år, alltså motsvarande 6 dagar. Och där nu det sista årtusendet kommer, det som är Sabbaten, 1000 årsriket, när Gud vilar sig.

Och Gud vilar sig därför att Satan sitter i fängelse, det är ingen strid mera mellan Gud och Satan, mellan det goda och det onda, därför kan Gud vila sig. Är det så det är? Gud vet. Och han är den som styr, det är hans vilja som ska ske.

Och efter 1000 år kommer Djävulen att på nytt bli fri. Då kommer han att på nytt förföra människor. På nytt kommer ondskan att skapa elände. Men det återkommer vi till längre fram.

Och vi kommer att se att Jesus kommer att segar igen och då kommer också Satan att hamna i sjön som Brinner med Svavel.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar