lördag 24 februari 2018


Ändetiden 359,
Satan, Djävulen kastas också i Eldssjön



Och nu kommer också Djävulen, Satan, att kastas i Eldssjön. Så till sist är alltså alla tre där. Satan, Vilddjuret och Den falske Profeten.

De kommer aldrig mer att komma fram. De är för alltid borta.

Upp 20:10. Och Djävulen som lurar dem, han kastas i eldens och svavlets sjö, där vilddjuret och den falske profeten [lögnprofeten] är, och de kommer att plågas [pinas, torteras] dag och natt i evigheters evigheter.


Eldsjön låter hemskt. Men det är rättvist, för här är de krafter som arbetat för att stoppa Jesu seger. För att förinta det goda som Gud har velat göra för mänskligheten genom Jesus.

Och vi läser här att det kommer att vara i Evigheters evigheter. Det här har ingen ände. Djävulen är dömd, Satan är utplånad från oss människor.

Guds seger är nu evig. Ett fantastiskt rike utan ände där Gud och Jesus styr, och Satan är för evigt borta.

Och ska vi läsa mer om hur det kommer att bli då kan vi läsa Upp 21 och 22. Där Guds himmel finns beskriven. Den som kommer ner till människorna, och Gud och människorna blir ett. Gud är helt med oss.

Det är Guds framtid.

Karl Håkan



1 kommentar:

  1. Var på Guds tidsaxel befinner du dig? Om vilddjuret och den falske profeten ännu inte har hamnat i eldsjön, så ligger ju Gog och Magog i en avlägsen framtid.
    Är vilddjuren de arabiska kalifaten resp. det Osmanska väldet, då har de förpassats till historien.
    Vi kan då vilken dag som helst förvänta oss Gog och Magogs uppenbarelse. Det är Jerusalem muslimerna vill åt. Djävulen har släppts lös för en liten tid efter de tusen åren, för att åter förvilla sina tillbedjare. Upp.20:7-10

    SvaraRadera