torsdag 8 februari 2018

Ändetiden 343,
Vilddjuret och Den Falske Profeten ska kastas i Eldssjön



Det är den vägen det ska gå med, alla Vilddjuren, Världens Andemakter och med alla Falska Profeter, med Socialismen och Islam. De ska hamna i Eldssjön. För evigt ska de vara dömda och det ska synas för alla.

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.


Eldssjön är en hemsk plats och där är fördömelsen total. Dit kommer alltså både Socialismen och Islam. De har förverkat sin chans. De höll inte måttet.

Men vad är Eldssjön. Att människor och djur kan plågas i eld låter rimligt och hemskt. Men Vilddjuret och Den Falske Profeten är ju Andemakter. Har dom känslor. Kan dom eldas upp.

När vi läser Vilddjur i texten då inser vi att det här är bilder. Bilder av den verklighet som ska var här på slutet. För riktiga Vilddjur är ju Lejon och Tigrar etc. Och det är inte det vi pratar om. Utan det vi pratar om är något som beter sig lika fruktansvärt.

Och då blir det naturligt att också Eldhavet är något som är bildlikt men lika fruktansvärt som att kastas i ett hav av eld.

Och det här är alltså något som kommer att hända med de här företeelserna som vi pratat om i tidigare avsnitt. Det här som tappat kontrollen över ett sunt liv, ett sunt sätt att vara, och bara är ute efter sitt eget och struntar i människor som drabbas.

Dess makter kommer alltså att plågas som kastades det i ett hav av eld och svavel.

Har vi något att titta på idag för att se det här från vårt perspektiv. Ja vi har Nazismen. Den är idag kastad i Eldssjön. Hitler hamnade där. Och vi ser den totala fördömelsen som har kommit av det hemska beteende som Nazisterna stod för.

Vilddjuren och de Falska Profeterna, Socialismen och Islam kommer alltså att också hamna där. Kommer också att blir fördömda på samma sätt. Dess onda makter som idag försöker att ta över vår värld kommer definitivt att få sitt straff och försvinna som hot för oss.

Och uppfyllelsen av den här versen är nu på gång. Vi har pratat om hur sak efter sak i Profetian har gått och går i uppfyllelse.

Det är dags att lyfta blicken idag för Jesus kommer, ja han är redan på gång. Hans rike är det som kommer att styra världen, och där finns inte plats för Vare sig Vilddjuret och dess Anda, eller Den Falske Profeten och hans Anda.

Nej det är Jesus och hans Ande som ska fylla Alla.

Karl Håkan



1 kommentar:

  1. Du skriver, att den falske profeten och vilddjuret är andemakter. Var islams grundare profeten Muhammed en ande? Var de imperier som grundades på islam andemakter? Nej, men andemakter står bakom både "den falske profeten" och arabiska kalifat såväl som det turkiska Osmanska riket.
    Eftersom Muhammed har dött för länge sedan (632) och Osmanska riket gick under i första världskriget, så finns de inte längre här i sin ursprungliga form. De kastades i den sjö, som brinner av eld och svavel. Det torde innebära en verklig död. En andemakt kan inte dödas genom att kastas i eldsjön.
    Min tolkning av eldsjön är planeten jorden. Kastas man i eldsjön, så återföds man till jorden. Den var ju också mycket riktigt i begynnelsen en eldsjö. Med det sagt, alla de människor som stred under islams banér kan befinna sig här igen. Sista striden har ännu inte visat sig. Hes.38,39.
    Herren Jesus skall med sin muns anda döda och tillintetgöra "den Laglöse" (islam med sitt anhang) vid sin tillkommelses uppenbarelse. 2Tess.2:8

    SvaraRadera