lördag 3 februari 2018

Ändetiden 338,
Är Österländska Religioner Den Falske Profeten


Österländska religioner har mer och mer tagit sig in i våra länder. Och den Frälsning som vi känner i Jesus håller på att ersättas med en andevärld med avgudar och onda andar.

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.


Vi ser det mer och mer hur främmande religioner tar över vårt land.

Vi ser hur man sitter i våra skolor och lär barnen Yoga, alltså att be till Buda.

Vi ser hur Yoga och Österländska avslappningsövningar tränger in i vården.

Ja vi hör t o m hur man har Yoga i Kyrkorna.

Är det här den Falske Profeten. Ja man skulle kunna tro det. Men läser vi i Upp 16 så finner vi två steg i avkristningen.

Upp 16:12 Och den 6:e ängeln [budbäraren] tömmer ut sin skål över den väldiga floden Eufrat [forsa, rusa, våldsam] och dess vatten blir uttorkat för att vägen [marschen] skall förberedas för konungarna [herrarna, regenterna] från öster [solens uppgångar].
Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.
Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.

I vers 12 ser vi hur det talas om Kungarna från öster. Det är de österländska Religionerna som kom på 60 och 70 talet.

Den falske Profeten hittar vi i vers 13 och han kommer alltså lite senare. Och det är det vi ser idag när Islam nu håller på att vrida synen på hela världen.

Men eftersom vi inte hittar de Österländska religionerna här i Upp 19:20 och vi vet att Jesus kommer att besegra alla Avgudar och onda Andar. Är det kanske trotts allt så att Bibeln räknar in de Österländska religionerna i begreppet den Falske Profeten.

Men hur det än är med den saken så kommer Jesus att segra också över de Österländska religionerna det kan vi läsa i Upp 19:21.

Upp 19:21. Och de övriga de dödas med svärdet, hans som sitter på hästen, det som utgår ur hans mun, och alla fåglarna blir fyllda av deras kroppar [köttsliga och mänskliga natur].

Där finner vi just det här att Jesus kommer att segra över alla Avgudar, Onda Andar och Onda makter, All ondska. Hela världen ska frälsas.

Och det kommer att ske med Evangelium, alltså Jesu ord. Det är det som är svärdet som utgår ur Jesu mun.

Karl Håkan



1 kommentar:

  1. Konungarna från öster är Mongolhorderna, som vällde ned i mellanöstern och tog över arvet efter araberna. Islam gick inte under utan fortsatte att vara den förhärskande religionen i dessa områden.
    Den falske profeten är och förblir Muhammed, islams grundare.

    SvaraRadera