söndag 4 februari 2018

Ändetiden 339,
Är Vetenskap Den Falske Profeten



Det är något man stöter på ibland i den Kristna världen, detta att Vetenskap och Kunskap inte har med Kristen tro att göra.

Men Jesus är Sanningen, och det betyder att när man i vetenskaplig iver ärligt söker sanningen då är man på Jesu sida.

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.


Är då allt var Vetenskap heter gott och sant. Naturligtvis är det också fel att generalisera på det viset. All vetenskap kräver Kritik, ifrågasättande, och öppen undersökning. Och visst kan det finnas delar inom det som idag kallas Vetenskap och som inte har Sanningen, som det viktiga utan som smugit in andra värderingar och då hamnar man naturligtvis i facket Den Falske Profeten.

En sådan sak som många vill sätta i det facket är Evolutionsläran. Men här tror jag att Kristenheten har skjutit sig själva i foten.

Evolutionsläran har faktiskt visat sig mer och mer vara Sanning och när vi idag vet vad Gener är och att de finns i alla levande varelser och alltså binder ihop allt det som vi känner som liv. Ja då borde de flesta kunna instämma i att det nog var så här Gud gjorde när han skapade vår tillvaro.

Och att det är OK att ha olika syn på hur Gud gjorde när han skapade det ser vi på att Bibeln faktiskt har 2 skapelseberättelse, en i 1 Mos 1 och en annan i 1 Mos 2. Redan Bibeln tillåter oss alltså att ha olika syn på hur Gud gjorde.

Och då blir det ju så att de här människorna som till varje pris ska förneka Evolutionsläran, det är ju de som blir de Falska Profeterna.

Men säger då någon. Hur ska vi då förklara de första kapitlen i Bibeln?

Jo där står den Andliga skapelsen. Hur Gud från en tillvaro i Kaos och Andligt mörker, har gett oss sitt liv, sin frälsning och hur vi nu efter 6000 år (alltså de 6 dagarna) har kommit dit när Gud slutligt ska förverkliga sin frälsning för människorna, och 1000 årsriket, den Andliga Sabbaten ska inledas.

Men även om man kan på det här viset titta på olika saker och konstatera att de är falska idag, och utgör en kandidat till begreppet Den Falske Profeten, så tror jag liksom många andra att det den här profetian egentligen pekar på det är Islam. Och vi ser idag hur Islam väller fram och med någon konstig form av självklarhet tar för sig.

Men som vi ser här i Upp 19:20 så kommer Jesus att segra över Islam och det är det vi mycket snart kommer att få se.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar