torsdag 22 februari 2018


Ändetiden 357,
Satan förför Gog och Magog



Gog och Magog läser vi om i Hes 38 och 39. Där går de mot Israel. Bibelstället i Hesekiel är en beskrivning av de krig som varit mellan Israel och Araberna sedan 1948 och kommer att fortsätta ett tag till.

Men vad är det då vi ser här i Upp 20:8 där Gog och Magog nämns, är det en ny våg av Judehat som skall komma efter 1000 årsriket. Vi ser idag hur Arabvärlden med sin religion Islam, har fått nästan alla länder med sig i sin strävan att förinta Israel och utrota Judarna. Så kommer det alltså att bli en gång till.

Upp 20:8. Och han skall gå ut för att bedra folken, de i jordens 4 hörn, Gog och Magog, och för att samla dem till Krig. Och de är till antal som havets sand.
Upp 20:9. Och han går upp över jordens vidd och omringar de heligas läger och den älskade staden. Men eld faller ner från Gud, från himlen [skyn, på Grekiska: ouranou], och förtär dem.


Och vi ser hur Jude hatat precis som idag är totalt. De heligas läger, i vers 9, är här Israel och Jerusalem. De ska komma från alla hörn av Jorden.

Tittar vi på betydelse av Gog finner vi ord som: Röra sig i cirklar, dansa, groggy, fira, fantisera, knota, altartopp, tak för kult. När man ser översättningsförslag som dansa, groggy fira, fantisera, knota så stämmer det ganska bra med hur man upplever Arab värdens inställning och beteende mot Israel.

Och Gog är de som handgripligt går till anfall. De som dansar runt i Israel och försöker utplåna dem.

Och tittar vi på Magog så är dess betydelse: Från Gog, ma- står i hebreiska för ordet från, men kan också översättas med ”för”. Och man kan se det som de som stödjer Gog i hans tåg mot Israel.

Idag har vi här t ex Margot Wallström med vårt Sverige som hon satt bland Magogs folk. De som alltså stödjer Gog, och deras försök att utrota Israel.

Det är alltså intressant, och också skrämmande att se att det här som idag sker mot Israel kommer att ske igen om 1000 år.

Judehatet är något som gått i vågor genom världshistorien. Och det kommer alltså att fortsätta med en sista omgång också efter 1000 årsriket.

Men Gud kommer än en gång att försvara Israel och krossa de som står upp för att förstöra det.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar