tisdag 20 februari 2018


Ändetiden 355,
I Jesus finns Evigt Liv


I Jesus finns evigt liv. Det är det vi ser när vi läser de här versarna. De som regerade med Kristus de 1000 åren det var de som spridit hans ord och vittnat om honom.

Och de får liv i Kristus och på dem har den andra döden ingen makt. Alltså den fysiska döden har ingen makt. De har fått evigt liv. Precis som Jesus har.

Upp 20:4. Och jag ser troner, och de själar som halshuggits [blivit avhuggna] på grund av Jesu vittnesbörd och på grund av Guds ord och som inte dyrkar [älskar, vördar] vilddjuret och inte hans bild och inte mottar märket [präglingen] på sin panna och på sin hand, de sitter på dem och domsrätt [dom] ges till dem, och de lever och de regerar med Kristus de tusen åren.
Upp 20:5. Men de övriga döda kommer inte till liv [liv igen] förrän de tusen åren fullbordats. Detta är den första uppståndelsen.
Upp 20:6. Välsignad och helig är den som har del i den första uppståndelsen till liv, på dessa har den andra döden ingen makt, utan de skall vara Guds och Kristi präster och kommer att regera med honom i tusen år.


Det är välsignat att vara en del av Jesus. I Jesus finns kraft och makt och när man uppstår till Jesus då är han ens skydd. Då har man evigt liv i Jesus.

När man döps och när man föds på nytt till Kristusdör man bort från sin gamla kropp och uppstår i Jesu nya kropp. Och den leder alltså till evigt liv.

Här i de här versarna kan vi läsa just det. I Upp 20:5 hittar vi hur ett liv i Jesus leder till att man uppstår tillsammans med honom.

Och i upp 20:6 kan vi läsa hur den andra döden, den fysiska döden, då inte har någon makt. Jesus har segrat över döden och det gäller alltså också alla de som tar emot Jesus och blir en del av honom.

Paulus skriver om det här i sitt brev till Kolosserna.

1 Kor 15:17. Men om Messias [Kristus, Den smorde] aldrig uppstod, är er tro [övertygelse] innehållslös [tom, förgäves], och ni är i era synder.
1 Kor 15:18. Och då är de tillintetgjorda [döda, förlorade], som är insomnade [avlidna] i Messias [Kristus, Den smorde].
1 Kor 15:19. Om vi i detta liv är de som hoppas, när vi är i Messias [Kristus, Den smorde], är vi bara eländigare [mer ömkliga] än andra människor.
1 Kor 15:20. Men nu har Messias [Kristus, Den smorde] uppstått [vaknat] från döden, han finns till som förstlingen [förstagrödan, den förste] från de som har insomnat [avlidit].
1 Kor 15:21. För när nu [eftersom] döden finns i människan [genom en människa], finns också uppståndelse från de döda i människan [genom en människa].
1 Kor 15:22. För liksom i Adam [människan] alla dör, så kommer alla också att göras levande i Messias [Kristus, Den smorde].
1 Kor 15:23. Men var och en i sin ordning, Messias [Kristus, Den smorde] som förstlingen [förstagrödan], därefter de som tillhör Messias [Kristus, Den smorde] vid hans ankomst [närvaro].

Det är alltså i Jesus vi har evigt liv. Och han är den som har uppstått och i och med det kan han också ge oss evigt liv. Vilket vi alltså får när vi lever i Jesus.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar