måndag 19 februari 2018


Ändetiden 354,
Vad är den första uppståndelsen


Vilka som ska vara med i den första uppståndelsen har alltid intresserat folk. Vi läste i Upp 20:4 om de som styrde i 1000 årsriket och vi konstaterade att det var de som inte hade låtit sig förföras av Vilddjuret på TV och på internet.

Och det är alltså de som är med i den första uppståndelsen. De som tror på Jesus.

Upp 20:4. Och jag ser troner, och de själar som halshuggits [blivit avhuggna] på grund av Jesu vittnesbörd och på grund av Guds ord och som inte dyrkar [älskar, vördar] vilddjuret och inte hans bild och inte mottar märket [präglingen] på sin panna och på sin hand, de sitter på dem och domsrätt [dom] ges till dem, och de lever och de regerar med Kristus de tusen åren.

Och här i Upp 20:5 ser vi att detta är den första uppståndelsen.

Upp 20:5. Men de övriga döda kommer inte till liv [liv igen] förrän de tusen åren fullbordats. Detta är den första uppståndelsen.

Upp 20:6. Välsignad och helig är den som har del i den första uppståndelsen till liv, på dessa har den andra döden ingen makt, utan de skall vara Guds och Kristi präster och kommer att regera med honom i tusen år.

Betyder det här en uppståndelse rent fysiskt från en fysisk död. Ja man kan se det så.

Men det kan också som vi skrev tidigare vara en uppståndelse från den död det innebär att vara utesluten ur samhället. Inte få yttra sig i Massmedia. Etc.

I 1000 årsriket är det ju ett ärligt och genomskinligt styre där alla de som idag förtalas och utesluts ur massmedia får komma fram. Och varför de inte fick komma fram tidigare var ju för att de trodde på Jesus.

Den första uppståndelsen är en uppståndelse i Jesus, en uppståndelse i livet i honom och då har man ju evigt liv. Då har den andra döden, den fysiska döden, ingen makt.

Är det, det här som är den första uppståndelsen. Är det den uppståndelse det innebär när de som tystats i Vilddjurets rike nu är de som talar, de som tidigare uteslöts därför att de varit kristna, proklamerat Jesus, och nu i 1000 årsriket är det de som styr samhället.


Ja vi är snart där och snart får vi alltså se.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar