söndag 11 februari 2018

Ändetiden 346,
Inte heller i Upp 19 hittar vi något Uppryckande



Det finns många som hävdar att allt ska bli kaos. Att människorna ska gå under. Och därför hävdar man, kommer de som tror och är vakna att ryckas upp från eländet och räddas, så att övriga sedan kan gå under.

Men är det i överenstämmelse med det vi läst här om Jesu kommande. Vi har inte hittat något uppryckande här.

I 1 Tess 4:16 – 17 är det bibelställe som man grundar det här med Uppryckandet på.

1 Tess 4:16.  För Jesus [Herrens, Jashves] skall komma från himlen [skyn] med en befallning [rop], ärkeängelns [den främste budbärarens] röst och Guds basun [shofar, trumpet], och de döda i Messias [Kristus, Den Smorde] kommer först att stå upp [bli uppresta].
1 Tess 4:17.  Därefter vi, som lever, som är kvar, samtidigt [tillsammans, också] med dem. Vi skall bli tagna med kraft [ryckta, gripna] till skyarna [molnigheten, diset], till mötet med Jesus [Herren, Jashve] i luften [bland andarna]. Och på det viset kommer vi alltid att vara tillsammans med Jesus [Herren, Jashve].

Men det borde ju också stå på andra ställen. T ex här i Upp 19, det vi just gått igenom, som ju är Jesu återkomst. Men vi hittar inget om uppryckandet här.
 
Här har vi hela texten igen.

Upp 19:11. Och jag ser himlen öppnad och se en vit [strålande] häst och han som sitter på den kallas trovärdig och sann, och han dömer i, och strider för, rättfärdighet.
Upp 19:12. Och hans ögon är som en elds flamma och på hans huvud är många [mycket] kronor och han har ett namn skrivet, som ingen förstår [vet], utom han själv.
Upp 19:13. Och han är klädd i kläder doppade i blod och namnet hans är Guds ord.
Upp 19:14. Och hären i himmelen följer honom på vita [skinande] hästar, iklädda fint linne, vitt [skinande] och rent.
Upp 19:15. Och ur hans mun går ett skarpt svärd ut, för med det skall han slå folken och han skall valla dem med en järn stav, och han trampar vinpressen för vredens vin och Guds den allsmäktiges straff.
Upp 19:16. Och han har på kläderna och på sin höft namnet skrivet: Konungarnas konung och Herrarnas herre [Jesus].
Upp 19:17. Och jag ser en ängel [budbärare] som står i [vid] solen och som ropar med väldig röst och säger till alla fåglar som flyger på himmelens höjd: Kom hit och samla er till den store Gudens festmåltid.
Upp 19:18. För att äta [inta] kungars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och officerares kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och mäktigas kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och hästars kroppar [köttsliga och mänskliga natur] och de som är placerade under dem, och alla fria och trälar [tjänare] och små och storas kroppar [köttsliga och mänskliga natur].
Upp 19:19. Och jag ser vilddjuret och jordens härskare [kungar] och deras härar, samlade för att föra krig mot honom som sitter på hästen och mot hans här.
Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.
Upp 19:21. Och de övriga de dödas med svärdet, hans som sitter på hästen, det som utgår ur hans mun, och alla fåglarna blir fyllda av deras kroppar [köttsliga och mänskliga natur].

Det vi finner här är att Guds Ande ska komma. Och Guds Ande hör ju himlen till. Det är alltså Gud som kommer till oss med sin Ande och därmed lyfter oss till sin nivå.

Är det så vi ska tolka det här med uppryckandet, att det är något som redan pågår, och har pågått en tid, när Gud i vår tid har sänt sin Ande på ett Speciellt sätt och lyft sin församling. Det har vi ju läst om i det här avsnittet, hur anden ska verka i den sena tiden speciellt.

Jag hörde en gång Enarsson som berättade hur han frågade Gud om Uppryckandet, och Gud sa till honom just detta, att det pågår redan.

Ja vi får se. Gud vet, han är den som verkställer allt som händer och vet exakt hur profetian ska tolkas.

Och kommer det ett plötsligt uppryckande på det vis som somliga Kristna hävdar, så kan vi som Kristne i alla fall ta det lugnt i förtröstan på Jesus. Vi ska vara vakna och leva nära Jesus, och gör vi det kommer vi att få vara med antingen vi tror på det eller ej. För det är tron på Jesus som räknas inte om vi förstår och tror på uppryckandet.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar