fredag 16 februari 2018


Ändetiden 351,
Jesu rena lära ska prägla styrelsen av 1000 årsriket



Vi läste i förra avsnittet om att Laodicea som går Guds väg, och förändrar sin demokrati till det Gud vill ha, är en bra bild på 1000 årsriket. Vi skall köpa Jesu Guld renat i eld.

Och så kommer det alltså att bli i 1000 års riket.

Upp 20:4. Och jag ser troner, och de själar som halshuggits [blivit avhuggna] på grund av Jesu vittnesbörd och på grund av Guds ord och som inte dyrkar [älskar, vördar] vilddjuret och inte hans bild och inte mottar märket [präglingen] på sin panna och på sin hand, de sitter på dem och domsrätt [dom] ges till dem, och de lever och de regerar med Kristus de tusen åren.

I Upp 3:18 har vi Jesu råd till Demokratin

Upp 3:18. Jag råder dig att köpa hos mig guld renat i eld, så att du blir rik, och vita [skinande] kläder för att klä dig, så att inte din nakenhets skam [vanära, smuts, korrumperade] syns, och ögonsalva till att salva in dina ögon så att du kan [för du skall] se.


1000 årsriket kommer alltså att kännetecknas både av Demokrati och av ett rent och just styre. Det ska vara det bästa som kan tänkas. Som Guld, ja rent Guld. En välsignad demokrati.

I dagens samhälle börjar vi mer och mer stöta på Korruption. Oegentligheter etc. Och i en del andra länder är Mutor ibland en förutsättning för att kunna få saker gjorda. Där är mutor smörjoljan, och när demokratin börjar fyllas av sådant då löser den upp sig självt för det fungerar inte.

Men i 1000 årsriket ska det alltså inte vara så. Det ska vara rent, och välsignat. Jesus ska vara med oss och det är hans styrelse, hans sätt som ska regera. Och detta i ett demokratiskt styrt samhälle.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar