lördag 17 februari 2018


Ändetiden 352,
I 1000 årsriket finns förlåtelse


I Jesus är alla fel förlåtna. Förlåtelsen är viktig, det är den som gör att vi kan se ut som Jesus, ha hans vita kläder. Få hans försoning.

Och förlåtelse är viktigt i ett fungerande samhälle.

Upp 3:18. Jag råder dig att köpa hos mig guld renat i eld, så att du blir rik, och vita [skinande] kläder för att klä dig, så att inte din nakenhets skam [vanära, smuts, korrumperade] syns, och ögonsalva till att salva in dina ögon så att du kan [för du skall] se.

I Fader vår ber vi om förlåtelse:

Mat 6:12. Och förlåt [glöm] våra fel [skulder], för [liksom] vi förlåter dem som är skyldiga oss.


Här ser vi också att vi ska förlåta varandra. Ska vi få del av Jesu försoning. Vara en del av Jesus, så att vi ser ut som Jesus, har hans vita kläder. Då ska vi förlåta varandra.

Det här är viktigt i ett fungerande samhälle, där måst finnas förlåtelse. Alla gör vi fel ibland, men vi måste kunna lägga det bakom oss och gå vidare.

Och så kommer det också att bli i 1000 årsriket. Det är något som vi saknar idag. I dagens samhälle är domarna absoluta. Det går inte att få Förlåtelse.

I stället skapar man lagar som gör saker till brott som inte är några egentliga brott. Ta t ex hastighetsgränserna på 40 i stan som gör varje normal bilförare till en brottsling så fort han tar ut bilen.

Så är det i dagens samhälle. Men i 1000 årsriket ska det inte vara så. Där kan man leva ett ärligt och just liv för lagarna kommer att vara riktiga. Och i 1000 år riket finns det förlåtelse, när man har gjort fel.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar