tisdag 6 februari 2018

Ändetiden 341,
Den Falske Profeten vrider vår syn idag


Detta som fyller våra massmedia idag och som vrider vår syn till det Vilddjuret vill ha. Det är den Falske Profeten eller ska vi kanske säga De Falska Profeterna.

Vi har gått igenom en hel lista på det som vi skulle kunna kalla de Falska Profeterna som har som uppgift att böja och vrida människorna med hjälp av våra Massmedier så att de går Vilddjurets väg.

Men  begreppet Den Falske Profeten är bara en och är det Islam som går fram på ett rent otroligt sätt idag.

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.


Vilddjuret och hans Ande försöker ta över vårt samhälle, det är det som är den Ondes vilja. Ondskan gör allt för att stoppa Jesus idag. Jesu befrielse av mänskligheten från ondskan ska till varje pris stoppas.

Och i det här finns Alltså den Falske Profeten eller som jag hellre vill säga De Falska Profeterna, för de verkar vara många idag, som vill vrida folket, vrida Mänskligheten till det Ondskan vill.

Men den som sticker fram och som är Den Falske Profeten på ett speciellt sätt idag och som inte alls passar in i vårt moderna samhälle det är Islam och vi ser hur den tar över mer och mer i våra Massmedier. Nästan varje dag är det smygreklam för Islam i våra vanliga nyheter. Ingen får säga emot Islam idag verkar det.

Fake News är en annan intressant företeelse som idag mer och mer styr makthavarnas strävan att begränsa yttrande friheten och släcka ljuset i Massmedierna.

Österländska religioner breder ut sig på ett ofattbart sätt idag. Och i den bemärkelsen är det också något som tar bort Jesus och fördunklar dagens människors möjlighet att se Jesus.

Också Vetenskap vill en del sätta upp i den här listan, men Sann vetenskap går alltid Guds väg, emellertid kan saker smyga sig in som vrider synen även i vetenskapliga sammanhang bort från sanningen, och gör det som framstår som vetenskap till ett redskap för ondskan.

Men då ska man också peka på den syn som finns i många Kristna kretsar att Vetenskap inte har med Tro att göra och där har vi kanske åter en av dessa Falska Profeter, där den verkliga sanningen förnekas och enskilda personers tolkningar av enskilda Bibelord lyfts fram som absoluta sanningar.

PK, Politisk Korrekthet, ett begrepp som mer och mer tar över våra Massmedier, hör onekligen också till den här kategorin Falska Profeter.

Allt det här tillsammans bidrar och är alltså ett stöd för Ondskan och Vilddjuret som försöker att ta Jesus bort från oss.

Och som vi sett här finns det alltså mycket som kan sättas upp på listan över De Falska Profeterna, men likafullt tror jag att det endast är en som platsar in i den fulla bilden som Den Falske Profeten och det är Islam, som har tagit ett grepp idag i vår tid som är ren otroligt.


Men Jesus kommer att segra. Och det vet vi med utgångspunkt från det här ordet i Upp 19:20. Men det är ändå intressant att se hur alla dessa krafter idag försöker att stoppa det hela. Vi är mitt i detta idag. Och tänk många kristna ser det inte en gång.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar