fredag 9 februari 2018

Ändetiden 344,
Jesu seger blir total


Egentligen spelar det ingen roll vad som ingår i Vilddjuret och vad som är Den Falske Profeten, för Jesus kommer att segra totalt. Det ser vi här i upp 19:21.

De övriga alltså de som inte går Jesu väg, men inte är Vilddjuret eller Den Falske Profeten, kommer också att utplånas. Jesu ord, hans Evangelium är det som kommer att ta över välden.

Upp 19:21. Och de övriga de dödas med svärdet, hans som sitter på hästen, det som utgår ur hans mun, och alla fåglarna blir fyllda av deras kroppar [köttsliga och mänskliga natur].


Jesu seger blir alltså total den gäller både över Vilddjuret och över den Falske Profeten och över alla andra också.

Och här kan vi Citera Joh 3:16 – 17, som visar vad Målet är för Gud.

Joh 3:16. För så älskar Gud världen att han ger sin enfödde son, så att var och en som tror på [litar till] honom inte skall tillintetgöras [fördärvas, förstöras] men skall ha evigt liv.
Joh 3:17. För inte sänder Gud sin son till världen för att döma världen, utan för att världen skall frälsas [räddas, helas, göras bra] genom honom.

Det är alltså hela världen som Gud vill frälsa i Jesus, och det är därför som Jesus kom.

Det här är intressant för det finns ju många som hävdar att världen ska gå under. Allt ska bara bli en stor katastrof. Ett väldigt krig. Miljöförstöring. Total förintelse. Ja några få kanske överlever.

Men så säger alltså inte Bibeln, den säger i stället att världen ska frälsas, alltså bli räddad. Det var därför Jesus kom. Det här budskapet som Jesus kom med var så starkt och den seger som Jesus vann på Golgata var så total, att tack vara Jesus så slipper vi att gå under, och vi slipper att se hur Ondskan lyckas fördärva vår värld.

Och här i Upp 19:21 kan vi alltså läsa om hur Jesu seger blir total. Hela världen ska frälsas som Gud har sagt.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar