tisdag 19 mars 2019


Jesu seger 101,
Satan bedrar hela jorden


Satan är en lögnare. Den gamle ormens takter sitter i. Hans mål är att bedra alla, och det är krig han vill ha. Död han vill åstadkomma.

Upp 20:8. Och han skall gå ut för att bedra folken, de i jordens 4 hörn, Gog och Magog, och för att samla dem till Krig. Och de är till antal som havets sand.


Vi mins hur Ormen bedrog Eva i Paradiset, Det är samma gamla orm som nu kommer igen med sina lögner. Och efter 1000 år när han tvingats vara tyst kommer han alltså loss igen och nu ska han ha alla med sig.

Vi kan läsa om Ormen i 1 Mos 3.

1 mos 3:1 <Trad:> Och ormen var listigast av markens djur som Guds Jashve hade gjort och han sade till kvinnan [Eva]: Men är det verkligen så att Gud har sagt, ni skall inte äta av alla träd i trädgården.
| <Alt:> Och förtrollningen [tjusaren, pengarna] var tillsammans med alla demoniska [djävulens] varelser, som Jesus [Jashve] Guds son hade krossat [bearbetat] och han sade till kvinnan [elden]: Men är det verkligen så att Gud har sagt, ni skall inte ta in av alla bedrövliga [inhägnande] stadgar.
1 mos 3:2 <Trad:> Och kvinnan [Eva] sade till ormen: Vi skall äta av frukten på trädgårdens träd.
| <Alt:> Och kvinnan [elden] sade till förtrollningen [tjusaren, pengarna]: Vi skall ta till oss av belöningarna från en skyddande [bedrövliga, inhägnande] stadga.
<Alt2:> Och kvinnan sade till Ormen [den hårde]: Med mitt hål skall vi ta in [sluka] trädgårdens stake.
| <Exp:> Och kvinnan [Eva, elden] sade till ormen [tjusaren, förtrollaren, viskaren, den hårde]: Vi skall äta [ta in, sluka, förtära] av frukten [belöning, mitt hål] på trädgårdens [inhägnadens, musikens, sorgens] träd [stabilitetens, det som blir hårt, stadga, stav, ryggrad].
1 mos 3:3 <Trad:> Men av frukten från trädet mitt i [skilda från, som är i skilje] trädgården säger Gud: Ni skall inte äta av den, eller ens komma vid den, för att ni inte skall dö.
| <Alt:> Men av kränkningarna [förebråelserna, frukten] från stadgan som är mitt i [i skiljaktighet mot, inblandat i, verkar genom fördömelse i] hägnet säger Gud: Ni skall inte ta till er av den eller ens ha med den att göra, för att ni inte skall dö.
1 mos 3:4 <Trad:> Och ormen sade till kvinnan: Inte skall ni döden dö.
| <Alt:> Och förtrollningen [tjusaren, pengarna] sade till kvinnan [elden]: Inte skall ni döden dö.
1 mos 3:5 <Trad:> För Gud vet att den dagen ni äter av det öppnas era ögon och ni blir som Gud, ni förstår vad som är gott och ont.
| <Alt:> För Gud vet att den dagen ni tar emot [er föda är] därifrån då öppnas deras [era] ögon och ni blir lika gudarna och förstår vad som är välgörande och härskande [kollega].

Här kan vi se Ormens metoder, de är att vända och vrida på fakta för att kunna luras. Och det han är ute efter är lagar och regler som för snett. Som leder till misstag och som i änden leder till död.

Där har vi alltså målet för Satan, det är att döda, förinta, medan Guds mål är liv. Och den kampen har ståt genom hela historien.

Och här efter 1000 årsriket så kommer alltså den här kampen igång igen. Kampen att föra snett och till sist kunna döda, utplåna, det som är sunt, det som leder till välsignelse.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar