torsdag 7 mars 2019


Jesu seger 89,
Den Falske Profeten kommer att kastas i Eldssjön



Förutom Vilddjuret kommer Jesus också kasta Den Falske Profeten i Eldssjön. Och vem är då den Falske Profeten, är det kanske Islam. Låt oss titta på det.

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.


Ett ställe där vi möter en falsk profet, eller snarare profetissa är i Brevet till Tyatira. Det brevet kommer också mellan Pergamon, som är den Katolska kyrkan, och Sardes som är reformationskyrkorna. Och det var där som Islam kom i historien och bredde ut sig i stora delar av den kristna världen.

Tyatira är alltså med stor sannolikhet en profetia på Islam. Låt oss titta på den.

Upp 2:18. Och skriv detta till ängeln [budbäraren] i församlingen i Tyatira [fortsatt offer]. Så säger Guds son, han som har ögon som elds flammor och vars fötter liknar skinande koppar [brons]:
Upp 2:19. Jag vet dit slit och kärlek och tjänande och tro och din uthållighet och dina insatser, och de sista fler än de första.
Upp 2:20. Men jag har något mot dig, att du tillåter kvinnan Jesabel [Baals flöde, ö-bon, utsöndrat skräp, svettiga strömmar], hon som säger att hon är profetissa för att undervisa och för att lura mina tjänare att bedriva hor [avgudadyrkan], och att äta avgudaoffer

Där står om Jesabel som påstod sig vara profet, det var alltså hon som sa det och för att lura till avgudadyrkan. Och på samma sätt har vi ju i Islam, där vi också har en som sa sig vara profet och man luras bort från den sanna tron på Jesus som Guds son och Frälsare.

Det är intressant att notera att i Islam tror man inte på Jesus som Guds son. Och här är det Just Guds son som talar. Det är här viktigt för Jesus att betona att han är Guds son.

Och vi ser också att i Tyatira finns ingen pånyttfödelse till liv.

Upp 2:23. Och hennes barn skall jag krossa och tillintetgöra [döda till döds] och alla församlingarna skall veta att jag är den som granskar njurar och hjärtan och jag skall ge åt er, var och en, efter era gärningar.

Det står tvärs om att hennes barn skall jag döda till döds. Att bli född på nytt in i Islam, innebär alltså att bli Andligt död. Och det stämmer också med Islam för där har man avskaffat Jesus som frälsare och pånyttfödelse och renhet i Jesus finns alltså inte.

Så här kan vi hålla på och ser att Islam blir därmed et stark kandidat för just begreppet den Falske Profeten.

Och det är intressant att notera att idag går Islam fram med stor hastighet. Vi ser hur man fördriver all annan tro inom Islamvärlden. Och hur man sänder människor till andra delar av världen för att breda ut sin religion. I Sverige är idag mer än 10 % av befolkning muslimer. Och det har gått snabbt, för 30 – 40 år sedan fanns knappast någon muslim alls i landet. Och Sverige är inte ensamt om att ha den här utvecklingen.

Och det här kan vi också läsa om i Brevet till Tyatira, där det talas om att de ska få Morgonstjärnan, alltså den stjärna som kommer upp på himlen precis innan Soluppgången. Soluppgången är profetiskt Jesu kommande, och vi är idag mycket nära Jesu kommande, och alltså morgonstjärnans tid.

Upp 2:28. Och jag skall ge honom morgonstjärnan.

Och den terror som bedrivs från Islamistiska grupper i vårt samhälle kan vi läsa om i versen innan.

Upp 2:27. Och han skall valla [bestämma över, vara herde för] dem, med en stav av järn, för de saker som är gjorda av lera krossas, som också jag har mottagit från min far.

På det här sättet verkar Islamistiska grupper i vårt samhälle med terror och slår på vårt västerländska samhälle som inte har något egentligt motstånd. Bilden med att slå på ler med järnstav passar bra in.

Så med andra ord så pekar Den Falske Profeten som vi alltså läser om i Upp 16;13 och i Upp 19:20 på just Islam, som nu går fram överallt.

Upp 16:13 Och jag ser, från drakens [ormens] mun och från vilddjurets mun och från den falske profetens [lögnprofetens] mun, 3 ondskefulla [orena, skamliga, grymma] andar [vindar, liv, krafter] lika paddor.
Upp 16:14 För det är onda andar, som gör tecken, för att gå ut till de styrande [konungarna] på jorden och hela världen, för att samla dem till krig, på den allsmäktige Guds väldiga dag.

Upp 19:20. Och vilddjuret grips och med honom den falske profeten [lögnprofeten], han som åstadkommer tecken inför honom, med vilka han bedrar dem som mottagit vilddjurets märke [prägling, kännetecken] och som dyrkar [avgudar, älskar] hans bild, de två kastas levande i eld sjön som brinner med svavel.

Och Islam kommer alltså att gripas och kastas i Sjön som brinner med Svavel av Jesus. Och därefter slipper vi allt vad Islam heter och Jesus är segraren överallt.

Karl Håkan

PS: För den som tycker att Tyatira kan ju inte vara en profetia på Islam, det är ju en av Jesu 7 församlingar, så kan man hänvisa till Jesu 12 lärjungar. En av dem var Judas Iskariot som förrådde Jesus. Och om nu en av de 12 lärjungarna var den som förrådde Jesus så är det alltså inte uteslutet att en av de 7 församlingarna är den som gör allt ta bort Jesu frälsning och hans Gudomlighet. Det som är kärnan i Kristendomen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar