måndag 4 mars 2019


Jesu seger 86,
Det första Vilddjuret i Upp 13 visar vad Vilddjur är



Vi kan läsa om två Vilddjur i Upp 13. Det är två Vilddjuren som vi just har haft. Det första under första halvan av 1900 talet och det andra under andra halvan av 1900 talet.

Här kan vi alltså se vad som är vilddjurens natur, och vad det är i vår tid.

Upp 13:1 Och jag står [han står (olika grundtexter)] på sanden vid havet och jag ser ett vilddjur som stiger upp ur havet, som har 7 huvuden och 10 horn, och på sina horn 10 kronor [kransar], och på sina huvuden kränkande [smädande, förtalande] namn [benämningar].
Upp 13:2. Och vilddjuret, som jag ser, är likt en leopard och dess fötter är som en björns och dess mun är som ett lejons, och draken [ormen] ger till honom sin styrka och sin tron och väldig makt [frihet, auktoritet].


Det 10 hornade Vilddjuret är Kolonialstaterna som behärskade världen under första halvan av 1900 talet. Att det är i början av 1900 talet ser vi på att det här första Vilddjuret kommer upp ur Havet. Havet står för hedningarna och det här är alltså under Hedningarnas tidsålder som ju tog slut 1948 när Israel bildades.

Det här Vilddjuret har 10 horn och 7 huvuden och Kolonialstaterna var c:a 10 till Antalet och vi kan räkna upp: Italien, Spanien, Portugal, Frankrike, Belgien, Holland, England, Tyskland, Ryssland, USA. Det blir just 10 stater och deras herravälde var i det närmaste totalt.

För att beskriva Vilddjuret räknas det upp tre djuren Leopard, Björn, Lejon, det hänvisar till de storriken som varit, alltså Babylon, Perserriket, Alexander den stores rike och Romarriket. Som det står om i Daniels bok.

Det är alltså den här typen av riken som är definitionen på Vilddjur, att de behärskar hela världen. Den värld man känner till vid tidpunkten.

Och vi vet att den här tiden, början av 1900 talet, kännetecknas av Krig och av att 1/3 av Judarna utrotades i Hitlers koncentrations läger.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar