tisdag 5 mars 2019


Jesu seger 87,
Det andra Vilddjuret i Upp 13 visar samma bild på vad Vilddjur är



I andra delen av Upp 13 hittar vi ett Vilddjur till och det har 2 horn.

Upp 13:11. Och jag ser ett annat vilddjur som stiger upp från jorden [marken, landet] och det har två horn likt ett lamm och det talar som en drake [orm].
Upp 13:12. Och det utför det tidigare vilddjurets hela makt [styrka, kapacitet, rätt], inför honom, och det gör så att hela jorden och de som bor på den dyrkar [älskar, underordnar sig] vilddjuret, det tidigare, det som botades [behandlades, tjänades] för den dödliga skadan [plågan, förbannelsen].


Här ser vi det två hornade Vilddjuret och det beskrivs som ett lamm. Det här är USA och Sovjetunionen som behärskade världen från 1948 och fram till 1990. Det här vilddjuret kom upp ur marken, alltså en symbol för Israel och Israels land. Vi har alltså kommit till den tidpunkt när Israel hade bildats, alltså när hedningarnas tid var över.

Och det är intressant att noter att det här Vilddjuret står inför det tidigare Vilddjuret. Alltså det tidigare vilddjurets stater fanns kvar men nu hade de två, USA och Sovjet, tagit över maken. Och så var det, det vet vi som levde då (1948 – 1990). De stater som tillhörde kolonialstaterna fanns fortfarande kvar men de hade mist sin makt.

Och här kan i läsa om ett tecken som klart visar att det här Vilddjuret är kopplat till andra delen av 1900 talet och det är Vilddjurets bild som det talas om i Upp 13:14 – 15.

Upp 13:14. Och han lurar dem som bor på jorden med tecknen som han gör inför vilddjuret, och säger till dem som bor på jorden att göra en bild [avbildning] till vilddjuret, han med krigs [svärds] plågan [skadan, förbannelsen] och som är till [lever, existerar].
Upp 13:15. Och han har kraft att ge liv [rörelse, ande] åt vilddjurets bild, och så att vilddjurets bild kan tala, och den kan fördärva [döda] alla som ännu inte dyrkar [älskar, böjer sig för] vilddjurets bild.

En Bild som har liv, alltså rörelse, och som kan tala, alltså har ljud. Det är vår TV och den kom i allmänt bruk på 1950 talet. Här får vi alltså ytterligare en bekräftelse på tiden.

Och vill vi titta på fler tecken så har vi Upp 13:16 – 18.

Upp 13:16. Och det sker att åt alla dem, de små och de stora och de rika och de fattiga och de fria och tjänarna [slavarna], vill [må] han ge ett märke [kännetecken, prägling] på deras högra hand eller på deras pannor.
Upp 13:17. Och, så att inte någon kan köpa och [eller] sälja om han inte har märket [kännetecknet, präglingen] och [eller] vilddjurets namn och [eller] numret för hans [sitt] namn.
Upp 13:18. Här är fakta [visdom], den som har förstånd han räknar på vilddjurets siffra, för det är en människas och siffran hans [dess siffra] är 666.

Det här kommer efter Bibelordet om TV och när vi tittar på 666 i vers 18 så kan vi konstatera att tre 6:or på Hebreiska blir bokstaven vav tre gånger och det blir i vårt alfabet www. Åter alltså en profetisk fullträff som pekar på det år när Sovjetunionen föll samman. Det var nämligen 1990 till 1991 och det var då www kom.

Och tittar vi i vers 17 så ser vi att för att handla på nätet ska man ha ett namn alltså ett användarnamn (Vilddjurets namn) och man ska ha ett kännetecken, alltså en kod. Det är ju också precis som det går till idag. Vi är där. Vi har passerat det här datumet när www och internet introducerades.

Och vi ser alltså att det andra Vilddjuret det var USA och Sovjetunionen, som behärskade också hela världen och nu mellan 1948 och fram till runt 1990. Så det som kännetecknar Vilddjur är alltså att de har ambitionen att behärska hela världen.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar