lördag 30 mars 2019


Jesu seger 112,
Frälsningen kommer från Gud


Jerusalem står i Bibeln för Guds frälsning. Jerusalem betyder, Fredsstaden, Fridsstaden, Den fullkomliga staden, Staden i Säkerhet. Det är så det är också i frälsningen. Naturligtvis finns ett jordiskt Jerusalem, men det finns alltså också ett himmelskt som står för frälsningen.

Och Frälsningen kommer från Gud, från Himlen, från Guds boning.

Upp 21:2. Och jag Johannes ser den helga staden, det nya Jerusalem [Fredsstaden, Fridsstaden, den fullkomliga staden, staden i säkerhet], som kommer ner från Gud, från himlen [Guds boning, stjärnhimlen], förberedd såsom en brud utsmyckad för sin man.


Det är frid och fred i Guds frälsning, Och Guds frälsning är fullkomlig.

När han kommer till oss och vi till honom, tar han hand om oss, allt blir som nytt. Och vi blir som födda på nytt, en ny skapelse som vi läste om i förra versen.

Upp 21:1. Och jag ser en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] himmel [Guds boning, stjärnhimmel] och en ny [fräsch, frisk, kvalitativt ny] jord [mark, land], ty den tidigare himlen [Guds boning, stjärnhimmel] och den tidigare jorden [marken, landet] är passerad [är försvunnen] och havet [sjön] finns inte mer.

Vi kan läsa om hur vi blir som födda på nytt i Joh 3:3.

Joh 3:3. Jesus svarar och säger till honom: Sant ja helt visst [Amen amen] säger jag dig, om man inte blir född på nytt [ovanifrån], kan man inte se Guds rike.

Det är genom att födas på nytt. Bli nya skapelser som vi får del av denna frälsning, som här beskrivs som Jerusalem, Den heliga staden, Fredsstaden, Fridsstaden etc.

Tron på Jesus är som en stad som skyddar, en fast stad som tar hand om oss. Och denna stad är alltså Guds gåva till oss.

Och när vi kommer hit i Guds skaparverk för oss människor. Då ska vi inte bara få uppleva det här som individer, utan hela Jorden och hel Himlen kommer att bli som nya. För hela jorden är förvandlad och vi har fått ett nytt liv och Himlen är förvandlad för när vi ser uppåt ser vi, Jesus vår frälsare.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar