söndag 17 mars 2019


Jesu seger 99,
I 1000 årsriket gäller Guds lagar och deras frukt


Guds lagar gäller i 1000 årsriket, det kan vi se när vi läser i fortsättningen på 1 Mos 1. Vi ser där att den föda människan ska ha det är växter och frukt med frö.

Tron på Jesus bär frukt och i den finns frö till mera välsignelse.

1 Mos 1:29 <Trad:> Och Gud sade: Se jag har gett er alla växter [allt gräs] med säd [frö] att så, som är på hela markens yta och alla träd med frukt med frö för att så, är till föda för er.
| <Alt:> Och Gud sade: Se jag ger er all kraftfull avkomma som växer, till välsignelse för hela den fasta grundens uppenbarelse, och alla stadgar som i sig bär stabil frukt skall ni ta in.
1 Mos 1:30 <Trad:> Och för alla markens djur och för alla himmelens fåglar och för alla kräldjur på marken, som i sig har en levande själ, är allt grönt gräs [växter] till föda, och det blev så.
| <Alt:> Och för hela den fasta grundens liv och för hela det väldiga namnets strålglans och för allt som rör sig på den fasta grunden, välsignat i sin levande ande, är allt det spirande friska till att ta in, och det blev så.
1 Mos 1:31 | <Trad:> Och Gud såg på allt han hade gjort, och se det var mycket gott, och den 6:e dagen blev kväll och det blev morgon.
| <Alt:> Och Gud visade allt han hade gjort och se det var enormt bra, och den 6:e perioden blev vidgjord [angenäm] och var omhändertagen.


Växter kan sägas representera lagar. Det är liv men stationärt liv. Och det är lagar som vi ska ha i ett fungerande samhälle.

Men här är det lagar som bär frukt. Det är lagar som växer vidare genom att de har frö till nya plantor som i sin tur bär frukt och så vidare.

Livet går vidare och utvecklar sig och så vill Gud ha det i sitt rike.

Och det är det som gäller när den frälsta människan och Jesus styr.

Vi kan också konstatera att ett liv utan Jesus, alltså ett liv på djurens nivå, innehåller inte någon frukt, inget frö till nytt liv. Djuren ska äta gräs. Alltså lagar som är opåverkbara och inte ger välsignelse.

Karl Håkan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar