fredag 15 mars 2019


Jesu seger 97,
1000 årsriket finns profeterat redan i Bibelns 2:a kapitel


Som många av Bibelns viktiga händelser så finns också det här med 1000 årsriket profeterat redan i de första kapitlen i Bibeln.

Många läser de första kapitlen i Bibeln enbart som historiska. Men det intressanta är alltså att de i själva verket är profetiska.

Vi har det 1000 år riket i 1 Mos 2:1 – 3 som alltså beskriver när Gud håller Sabbat, Alltså vilar sig, på den 7:e dagen. Och det är just en profetia på 1000 årsriket.

Upp 20:4. Och jag ser troner, och de själar som halshuggits [blivit avhuggna] på grund av Jesu vittnesbörd och på grund av Guds ord och som inte dyrkar [älskar, vördar] vilddjuret och inte hans bild och inte mottar märket [präglingen] på sin panna och på sin hand, de sitter på dem och domsrätt [dom] ges till dem, och de lever och de regerar med Kristus de tusen åren.

Här är bibelstället i 1 Mos 2:1 – 3:


1 Mos 2:1 <Trad:> Och himmelen och jorden och hela dess skara var färdig.
| <Alt:> Och det väldiga namnet och den fasta grunden och hela dess mängd var fullkomlig [en helhet, färdigt].
1 Mos 2:2 <Trad:> Och Gud var färdig på den 7:e dagen med sitt verk, som han hade gjort och han vilade sig på den 7:e dagen från sitt arbete som han hade gjort.
| <Alt:> Och Gud var färdig i den 7:e perioden med sitt verk, som han hade gjort och han har omvänt dem [du må komma till ro] på den 7:e dagen, som ett resultat av sitt arbete, som han gjort.
1 Mos 2:3 <Trad:> Och Gud välsignade den 7:e dagen och han helgade den för på den vilade han från allt sitt verk, skapandet som han hade gjort.
| <Alt:> Och Gud hyllade den 7:e perioden och han renade den, för på den hade du vänt om från allt arbete, ledd av uppenbarelsen, Guds tänkande.

I 2 Pet 3:8 och i Ps 90:4 kan man läsa att för Gud är 1 dag som 1000 år och 1000 år som en dag.  Med det perspektivet är de 6 skapelsedagarna alltså 6000 år och dit har vi kommit idag när vi räknar på de tider som finns angivna i Bibeln. Det finns en viss osäkerhet exakt hur man ska räkna på några ställen och det för att vi inte vet exakt på året, var vi är, men att vi är på det allra sista åren av den sista av de 6 1000 års perioderna.

Det betyder alltså att vi har kommit fram till den 7:e dagen alltså 1000 årsriket och det är alltså tid för 1000 årsriket att börja när som helst.

Och det är intressant att se det här i kombination med skapelseberättelse. För där på slutet skapade Gud människan till sin avbild och det är alltså det Gud ska göra precis innan 1000 årsriket börjar.

Det är alltså så att det här att Gud skapar människan till sin avbild, är en parallell till att Anden uppfyller alla människor och Guds ord sprids över hela Jorden.

Det är också intressant att konstatera att här i 1 Mos 1 talas det om mannen och kvinnan, alltså Jesus och hans församling. Och här har vi alltså en parallell där vi i Upp 20:4 läste om hur det är de som tror på Jesus som ska sitta tillsammans med Jesus på tronen och styra.

Karl Håkan



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar